Buitenspeelgoed opruimen: de beste tips voor het opbergen van kinderspeelgoed!

  Buitenspeelgoed opruimen

  Buitenspeelgoed opruimen kan nog best een uitdaging zijn. Zeker als je kids veel speelgoed hebben en je een (te) kleine schuur hebt, bijvoorbeeld. Maar, no worries: wij hebben opnieuw de beste tips voor je verzameld.

  Buitenspeelgoed opbergen

  Of je ál het buitenspeelgoed áltijd opruimt, is nog maar de vraag. Sommige dingen kunnen namelijk wel tegen een stootje en andere dingen zijn wat gevoeliger voor weersinvloeden en dergelijke. Stel jezelf daarom een paar vragen vóórdat je gaat opruimen.

  Afhankelijk van de antwoorden weet je beter waar je aan toe bent. En aan de hand van die antwoorden kun je de beste opruimstrategie bedenken.

  Stel jezelf deze vragen voordat je buitenspeelgoed opruimt:

  • Wil je het speelgoed binnen of buiten opbergen?
  • Is het speelgoed waterdicht of niet?
  • Wanneer gaan de kinderen er weer mee spelen?
  • Wat doet het weer? Is het zonnig en droog of gaat het regenen?

  Sommige speelattributen kun je met name ’s zomers prima in de tuin laten staan. Denk aan een glijbaan, speelhuisje of zandbak. Andere dingen kun je maar beter in de schuur of garage opruimen. Zoals een step, fiets of poppenwagentje. Oftewel, buitenspeelgoed opruimen hoeft dus niet altijd het geval te zijn.

  Dan zijn er ook nog dingen als zandbakspullen (die kun je in principe ín de zandbak opruimen), stoepkrijt (handig als dat in elk geval tegen nattigheid wordt beschermd, dus binnen of in een waterdichte bak) en autootjes (die je tegen roest moet beschermen).

  Speelgoed opbergen in de tuin

  Ga je buitenspeelgoed opruimen in de tuin, dan heb je meerdere opties. Je kunt spullen in een tuinhuisje opruimen of in de schuur of garage (technisch gezien valt dat misschien niet meer helemaal onder de noemer ’tuin’, maar toch). Hieronder een paar opruimtips:

  • Open rekken in de schuur: zet een paar kasten of rekken in de schuur. Er zijn ook hangrekken die je aan de wand van de schuur kunt bevestigen. Hieraan kun je bepaalde dingen ophangen, zoals een step of zandbakschepjes of een speelgoedbezem.
   In een (stelling)kast of op een open rek zou je bakken of kratten kunnen zetten waarin je het kleinere speelgoed opruimt. Kies voor doorzichtige bakken waarbij je in één oogopslag ziet wat erin zit of ga voor kleurrijke manden voorzien van etiket.
  • Tuinkast: in een waterdichte tuinkast van geïmpregneerd hout of waterdicht kunststof kun je in bijvoorbeeld in een boodschappenkrat alles opbergen. Makkelijk in en uit de kast te tillen.
  • (Kunststof) speelgoedkist: een tuinkussenkist kan ook prima dienstdoen als speelgoedkist. Deze bakken zijn doorgaans waterdicht en er past een héleboel in.

  Zandbak speelgoed opbergen

  • Vaak is klein zandbakspeelgoed eenvoudig in bakjes op te bergen.
  • Daarnaast kun je zandbakspullen ook opbergen ín de zandbak. Let wel op dat het spul allemaal bestand moet zijn tegen een vochtige omgeving.
  • Doorzichtige bakjes zijn wellicht handig: een kind kan het speelgoed direct zien en hoeft dus niet álle bakken eerst open te maken (en dus voor niks alles overhoop te halen).

  Ben je ook benieuwd naar tips om binnen speelgoed op te bergen? Door naar artikel >>

  Speelgoedbak voor buiten

  Je wilt buitenspeelgoed opruimen op een handige manier? Overweeg dan een speelgoedbak voor buiten!

  • In opruimbakken speelgoed opruimen schept overzicht.
  • Gebruik leuke kleurrijke opbergmanden om wat extra sfeer te creëren.
  • Speelgoedkist buiten hout of kunststof: zorg ervoor dat het hout beschermd is tegen weersinvloeden en bewaar er speelgoed in dat wel tegen een beetje vocht kan.

  Let erop dat een speelgoedkist voor buiten waterdicht is. Zeker als je er kwetsbaar speelgoed in opbergt. Voordat je het weet zit het weer erin en kun je het speelgoed weggooien. Dat zou zonde zijn (meer inspiratie).

  Conclusie: Speelgoed opruimen tips in het kort

  • Houd rekening met het weer als je opruimt.
  • Stoffen speelgoed moet waterdicht opgeruimd worden.
  • Stoepkrijt kan beter niet nat worden.

  Als je kind ergens vaak mee speelt, moet het makkelijk te pakken (én op te ruimen zijn).

  Heb jij nog handige tips? Deel deze in de comments!