De beste opberg tips voor een opgeruimd huis

  De beste opberg tips voor een opgeruimd huis

  Ben je op zoek naar de beste opberg tips voor een opgeruimd huis? Fruits & Vikings helpt je graag! Met de komst van een nieuw jaar kan het ineens gaan kriebelen. Het is tijd voor een nieuwe start en dat begint met een opgeruimd huis. Wij geven je de beste opberg tips om vol frisse moed aan de slag te gaan. Get inspired!

  Een paar van onze beste opberg tips

  Groot huis? Klein huis? Veel ruimte, weinig opbergruimte? Een beetje spullen of heel veel spullen? Welke situatie ook op jou van toepassing is, opruimtips komen altijd van pas. Evenals handige opbergmogelijkheden.

  Met deze tips kun jij extra ruimte creëren. Onze opbergtips in het kort:

  1. Stel jezelf de vraag: hebben al mijn spullen nog steeds nut?
  2. Creëer een vaste opbergplek
  3. Kies voor multifunctionele meubels
  4. Ruim de woonkamer op: kast met vakken en manden
  5. Maak optimaal gebruik van de ruimte in je keuken
  6. Winterkleding opbergen óf zomerkleding opbergen
  7. Schoenen opruimen: laarzen, hakken, sneakers
  8. Sportspullen ordenen (op een kindvriendelijke manier)
  9. Vol = vol: ieder kind zijn eigen opbergbox
  10. Sorteer op kleur: rangschikken maar!

  De beste opberg tips voor een opgeruimd huis uitgelegd

  Als het om opruimen en opbergen gaat, zijn er genoeg tips te vinden. We hebben bij deze 10 opbergtips voor je op een rij gezet. Laat het opruimen beginnen!

  Stel jezelf de vraag: hebben al mijn spullen nog steeds nut?

  Voordat je begint met het (opnieuw) opbergen van je spullen, is het handig om jezelf de volgende vraag te stellen: Hebben mijn spullen nog nut?

  Word je nog blij van de spullen in je huis of hebben sommige dingen hun nut verloren? Als een kind een bepaald stuk speelgoed ontgroeid is, kun je dit beter weggeven of weggooien.

  Hetzelfde geldt voor kledingstukken die je niet meer draagt, boeken die je toch nooit (meer) gaat lezen, botte kartelmessen, enzovoort. Weg is weg, opgeruimd staat netjes.

  Creëer een vaste opbergplek

  Een goede opruimtip is het creëren van een vaste opbergplek (inspiratie). Als alle spullen in huis hun eigen plekje hebben, is het alleen maar een kwestie van terugleggen. Ben je klaar met het gebruiken van de schaar en het plakband, leg deze dan weer terug op hun plek in de keukenla.

  Kies voor multifunctionele meubels

  Wist je dat je het jezelf erg gemakkelijk kan maken? Een opgeruimd huis is namelijk snel en eenvoudig te realiseren!

  Een topper is toch wel multifunctionele meubels die voor diverse doeleinden kunnen worden gebruikt. Zo is een bankstel met een opbergla ontzettend handig voor die kleine spullen die anders gaan rondslingeren in de woonkamer.

  Denk aan: afstandsbediening(en) of onderzetters. Een salontafel met la kan op dezelfde manier fungeren.

  Bovendien is een kast met vakken een goede oplossing voor het opbergen van allerlei verschillende spullen. Doordat de opbergmanden er allemaal hetzelfde uitzien, oogt het toch rustig, terwijl er verschillende dingen in dezelfde kast opgeborgen zijn. Niemand die het ziet.

  Ruim de woonkamer op: kast met vakken en manden

  We noemden het hierboven al even: in de woonkamer is een kast of wandsysteem met vakken ontzettend handig. Hier kun je vervolgens opbergers in zetten die je zelf uitkiest.

  Kies voor een donkere of lichte kleur, afhankelijk van wat het beste bij je interieur past. En heb je eens zin in wat anders, dan hoef je niet de hele kast te vervangen, maar slechts de opbergers.

  Maak optimaal gebruik van de ruimte in je keuken

  Door slim gebruik te maken van opbergers voor in je keukenlades, kun je de beperkte ruimte in je keuken optimaal benutten. Hetzelfde geldt voor onze stapelbare voorraadpotten.

  Je droge pasta’s en ontbijtgranen vinden een handige plek en staan binnen handbereik. Klaar voor gebruik.

  Winterkleding opbergen óf zomerkleding opbergen

  Schep ruimte door in de zomer alleen je zomerkleding in de kast te leggen. De winterkleding opbergen doe je in onze handige kledingtassen. Opbergers die je kunt ophangen of neerleggen onderin de kast.

  Schoenen opruimen: laarzen, hakken, sneakers

  Onderbedboxen zijn uitermate geschikt voor het opruimen van die wat kleinere spullen die anders rondslingeren. (En waar je je nek over kunt breken.)

  Denk aan schoenen en slippers, laarzen en hakken. Zet een opbergbox onder je bed met de schoenen die je niet direct nodig hebt en ze liggen niemand meer in de weg.

  Sportspullen ordenen (op een kindvriendelijke manier)

  Heb je het goede voornemen opgevat om (weer) te gaan sporten? Dan heb je een plek nodig om je sportspullen op te bergen. Dit kan bijvoorbeeld in een klein hoekje van de (slaap)kamer.

  Met een kleine kast voor de sportkleding en/of handdoeken kom je al een heel eind. Ook kun je hierin bijvoorbeeld je dumbbells kwijt. En anders gebruik je een pegboard om wat sportartikelen aan op te hangen. Wil je dat niemand de sportspullen ziet? Hang er een gordijn voor!

  Vol = vol: ieder kind zijn eigen opbergbox

  Wil je ook gelijk de kinderkamer opruimen? Geef elk kind zijn eigen opbergbox waarin hij zijn favoriete speelgoed kan opbergen. Alles wat er in past wordt bewaard en netjes opgeruimd. De rest kan óf worden weggedaan óf tijdelijk worden bewaard in een opberger in een (kleding)kast of op zolder – zo kun je af en toe nog eens omwisselen.

  Sorteer op kleur: rangschikken maar!

  Het oog wil ook wat, dus probeer eens te rangschikken op kleur. Heb je in de woonkamer een boekenkast die rommelig aandoet? Door te spelen met de kleuren van de kaften, kun je een leuk regenboogeffect creëren. Wanneer je kleuren bij elkaar zet, oogt dat gelijk een stuk rustiger.

  Kleding opbergen tips

  Sorteren op kleur kun je natuurlijk ook in de kledingkast doen. Door de kledingstukken gesorteerd op klaar neer te leggen of op te hangen zie je gelijk hoeveel kleren van een bepaalde kleur je eigenlijk hebt en wat mooi bij elkaar staat.

  De beste opberg tips: Fruits & Vikings opbergers!

  Nu je (hopelijk) helemaal geïnspireerd bent en klaar staat om je handen uit de mouwen te steken, hierbij nog een paar tips. In de vorm van onze opbergers. Een van de beste opberg tips voor een opgeruimd huis die we hebben, zijn diverse handige opbergoplossingen voor elke klus.

  De beste opberg tips voor een opgeruimd huis