Hoe het beste Duplo opbergen?

  Duplo opbergen

  Iedereen met kinderen onder 5 jaar oud kent het probleem van rondslingerende Duplo blokjes. (En iedereen die zelf van Lego houdt, waarschijnlijk ook.) Hoe kun je nou het beste Duplo opbergen? Wij hebben wat tips voor je verzameld. Lees snel verder.

  Hoe duplo opbergen?

  Heb je kinderen die graag dingen bouwen met blokken (hetzij houten blokken, hetzij Duplo blokken of Lego blokjes), dan heb je ook meteen de uitdaging om het spul op een praktische manier op te ruimen.

  En wel zo dat het kind in kwestie de blokjes makkelijk kan pakken én ook eenvoudig zelf kan opruimen. Of juist op een bepaalde hoogte waar alleen jijzelf bij kunt, zodat je kindje alleen met Duplo kan spelen als je er zelf bij bent.

  Lees snel verder voor onze Duplo opbergtips!

  Duplo opbergideeën

  Speelgoed opbergen in de woonkamer of in een (kleine) kinderkamer is soms wat lastig. Zeker speelgoed met veel (kleine) onderdelen. Zo ook Duplo. Het is heel mooi spul om mee te spelen, waarbij de eigen creativiteit van je kind wordt gestimuleerd. Heel leuk, maar waar laat je al die losse blokken? Hieronder een paar ideeën:

  • Lego Duplo opbergdoos
  • DIY bak voor duplo
  • Kleurrijke opbergmanden

  Duplo Lego opbergdoos

  Uiteraard is de meest voor de hand liggende opruimoptie om een speciale opbergdoos van Duplo of Lego aan te schaffen. Die zijn er in allerlei uitvoeringen en in verschillende formaten. Het nadeel is dat die dingen aardig aan de prijs kunnen zijn, dus misschien heb je meer aan onderstaande opties.

  Wil je meer tips over het organiseren van Lego? Ga dan door naar dit artikel >>

  DIY bak voor Duplo

  Je kunt zelf aan de knutsel gaan om een opbergbak voor Duplo te maken. Bijvoorbeeld door enkele houten planken aan elkaar te lijmen en vast te schroeven en dit bouwwerk in een vrolijke kleur te schilderen.

  Of maak zelfs een hele speelgoedkist waar de Duplo blokken inpassen (inspiratie). Het handige van een DIY opruimoplossing, is dat je hem helemaal zo kunt maken als je zelf wilt. Op Pinterest staan heel veel ideeën waar je inspiratie kunt opdoen.

  Opbergen duplo met kleurrijke opbergmanden

  Heb je een vakkenkast in de woonkamer of in een kinderslaapkamer? Dan kun je gebruikmaken van kleurrijke opbergmanden. Deze stoffen opbergmanden zijn er in allerlei kleuren.

  Zo kun je je kind zelf laten kiezen, bijvoorbeeld. En wil je de Duplo in de woonkamer in de kast opbergen, dan zijn er ook elegantere kleuren die naadloos bij je interieur passen.

  Bonus opbergtip

  Oké, nog eentje dan!

  Wat dacht je van die speciale Duplo tafels die je soms in wachtkamers bij dokters en tandartsen of bij de autodealer ziet staan? Hierin is een bouwplaat verwerkt en ook bakken waar de blokjes in opgeruimd kunnen worden.

  Zo kunnen de kinderen meteen op de tafel hun bouwwerken in elkaar zetten en als ze klaar zijn de blokken weer opbergen.

  Kamer opruimen en inrichten

  Ben je van plan de komende herfstperiode weer de bezem door het huis te halen en de kinderkamer op te ruimen en opnieuw in te richten? Dan kun je wellicht meteen gebruikmaken van bovenstaande tips.

  Als je bijvoorbeeld een paar van die kleurrijke opbergmanden wilt, die we boven al noemden, dan kun je op zoek gaan naar een kast waar die precies inpassen.

  Of wat dacht je ervan om onder het bed een onderbedbox te plaatsen voor de Duplo of een kast of la onder het bed in te bouwen?

  Ook daar kun je een lading Duplo blokken in kwijt. Zo zijn er allerlei slimme manieren om ervoor te zorgen zodat zowel jij als je kind zelf het opruimen elke dag weer met gemak voor elkaar krijgen.

  Want een opgeruimde kamer, daar wordt iedereen gelukkiger van!

  Wil je meer tips om speelgoed op te bergen? Ga dan door naar dit artikel >>

  Conclusie: hoe het beste duplo opbergen?

  Dus, hoe het beste de duplo opbergen? Wij zetten het nog even op een rijtje:

  • Lego Duplo opbergdoos
  • DIY bak voor duplo
  • Kleurrijke opbergmanden
  • Berg de Duplo onder het bed op

  Met welke tips kan jij aan de slag gaan? Deel jouw ervaringen in de comments!