De beste manieren voor handdoeken opbergen in de badkamer

  Handdoeken opbergen

  Ben je op zoek naar de beste manier voor handdoeken opbergen? Hoeveel ruimte je in de badkamer hebt, bepaalt voor een groot deel hoeveel handdoeken je er kunt opbergen. Ben je op zoek naar handige oplossingen voor het opruimen van een stapel handdoekjes? Dan hebben wij weer wat tips voor je!

  Hoe handdoeken opbergen badkamer?

  Vanzelfsprekend zijn er verschillende manieren om een handdoek op te ruimen. Wil je een handdoek die je al een keer gebruikt hebt, nóg een keer gebruiken, dan kun je hem over je (designer) verwarming ophangen. Of over een handdoekenrek. Vóórdat je een handdoek bij het vuile wasgoed legt, kun je hem sowieso beter even laten opdrogen. Zeker als je de was niet meteen gaat draaien.

  Dit kan natuurlijk ook aan een haakje aan de muur of over de rail van het douchegordijn of over de glazen wand van de inloopdouche. Heb je dit allemaal niet, dan moet je op een andere manier te werk gaan.

  Oplossing handdoeken opruimen badkamer

  Als je een paar mooie handdoeken hebt die goed passen bij de stijl van je badkamer, is het misschien leuk om ze in het zicht op te bergen. Zo heb je gelijk wat extra kleur en textuur in je badkamer aangebracht. Dit kun je doen door de handdoeken op te hangen op een handdoekenrekje.

  Of als je een designer radiator hebt, kun je daar ook een handdoekje of twee overheen hangen. Om te laten drogen, of omdat het er mooi en knus uitziet. En wat dacht je van oprollen?

  Opvouwen, rollen of ophangen

  Kort gezegd, kun je stellen dat je handdoeken kunt opvouwen, oprollen of ophangen. Vervolgens kun je ze opgevouwen of opgerold in een opbergmand of in de kast leggen. Voor het overzicht:

  • Handdoeken opbergen kast: zo blijven ze droog en stofvrij.
  • Handdoeken opbergen mand: met een mand in of buiten een kast heb je de handdoeken ook in een handomdraai te pakken.
  • Handdoeken rek: hetzij om te laten drogen, hetzij als stijlkeuze

  Waarom handdoeken oprollen?

  Je hoeft een handdoek niet perse op te vouwen: oprollen is namelijk ook een optie. Maar waarom zou je een handdoek oprollen? Nou kijk, opgerolde handdoeken:

  • Krijgen genoeg frisse lucht, minder als ze zijn opgevouwen;
  • Blijven zachter;
  • Ogen mooier. Gezellig toch, zo’n stapeltje opgerolde handdoeken op een plank?!

  Opbergsysteem voor handdoeken

  Een paar handige opbergsystemen voor handdoeken zijn:

  • Ladder
  • Droogrek

  Een handdoeken opbergrek is een handige plek om je natte handdoeken op te hangen, als je ze nog een keer wilt gebruiken. Maar zo’n rek is ook gewoon mooi om te zien. Zeker als er wat fluffy handdoeken overheen hangen. Toch?

  Nog meer tips om stijlvol op te bergen? Laat je inspireren >>

  Waar bewaar je een handdoek?

  Ga je handdoeken opruimen, let dan vooral op dat je ze op een goede manier bewaart. Een warme en vochtige ruimte kan ervoor zorgen dat er schimmel in de handdoeken nestelt. Het is dus handiger om handdoeken in een kast of opbergmand op te bergen (meer inspiratie)

  Handdoeken opbergen kleine badkamer

  Wil je je handdoeken opbergen in een kleine badkamer? Bij deze nog een paar tips als je ruimtebesparende oplossingen zoekt. Ruim je handdoeken op:

  • Aan de muur: aan een haakje of op een plank;
  • Onder de wastafel: in een kast, la of op een plankje;
  • Aan de deur of boven de deur: aan een haakje of op een plank.

  Waar kun je in een kleine badkamer opbergers neerzetten of ophangen?

  Als je wat minder ruimte in de badkamer hebt, moet je misschien iets beter je best doen om je handdoeken op te bergen. Heb je wat extra opbergruimte over in een kast in de badkamer? Leg hier dan een stapeltje handdoeken neer. En misschien heb je wel een ombouw om de stortbak van je wc: hier kun je ook best een klein stapeltje handdoeken kwijt, zoals de gastendoekjes of handdoek voor het afdrogen van de handen.

  Conclusie

  Nog even alles op een rijtje:

  • Gebruik je handdoek vaker dan een keer; hang deze netjes uit om te drogen
  • Rol je handdoeken op, zodat ze zachter blijven
  • Gebruik opbergsysteem voor je handdoeken (ladder of droogrek)
  • Maak optimaal gebruik van de ruimte

  Heb jij zelf nog tips? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!