Het aanrecht opruimen? Zo doe je dat!

  Aanrecht opruimen

  Moe van een rommelig aanrecht? Als je op zoek bent naar een aantal eenvoudige en efficiënte tips om je aanrecht vrij van rommel te houden, ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost kijken we naar handige oplossingen om het aanrecht opruimen gemakkelijk te houden. Lees snel verder!

  Het aanrecht opruimen

  Het aanrecht opruimen is niet bepaald ieders favoriete bezigheid, maar het hoeft geen vreselijk karwei te zijn. En, als eenmaal je aanrecht opgeruimd is, is het ook gemakkelijker om het bij te houden.

  Laten we starten met het schoonmaken van het aanrecht. Dit is bijvoorbeeld een belangrijke stap in het proces die je niet mag overslaan. Even de etensresten  wegpoetsen, de gootsteen afspoelen en het aanrecht met een zachte doek en allesreiniger afnemen.

  Met een paar minuten schoonmaken, sprankelt jouw aanrecht zo goed als nieuw en kom je al een heel eind in de richting van die glinsterende keuken waar je op hoopt!

  Nu het aanrecht schoon en opgeruimd is, gaan we kijken wat je er allemaal op kan zetten…

  Wat zet je op het aanrecht?

  Wat zet je op een aanrecht? Wat een geweldige vraag! Wat velen op hun aanrecht hebben staan, is een reeks apparaten en voorwerpen die leuk en praktisch zijn.

  Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een broodrooster;
  • mixer;
  • broodtrommel;
  • en zelfs een snijplank.

  Natuurlijk, er is nog veel meer, maar deze apparaten vormen de basis – maar vergeet ook de groenteschaal, het koffiezetapparaat of de waterkoker niet! Het valt niet te ontkennen dat deze allemaal meerdere keren per dag van pas komen.

  Wil je meer kleur en levendigheid in je keuken?

  Kaarsen of kleine plantjes zijn ook geweldige opties om kleur en vreugde op het aanrecht toe te voegen. Bepaal wat je vaak gebruikt en wat bij jouw smaak en stijl past, zodat je precies weet wat je op het aanrecht zet.

  Tenslotte maakt het echt een groot verschil om je keukengerei, apparaten en andere voorwerpen op één plek te bewaren, zodat je precies weet waar alles staat. Handig bij het bereiden van de maaltijden!

  Ok, nu het aanrecht schoon, netjes en georganiseerd is, kunnen we ook even stilstaan bij een opgeruimde keuken. Why not!? 

  Hoe krijg je een opgeruimde keuken?

  Hoe krijg je een opgeruimde keuken? Misschien ken je het oude gezegde ‘voor alles een plaats, en alles op zijn plaats’. En zo is het maar net! Volg deze eenvoudige stappen en je hebt binnen no time een opgeruimde keuken.

  1. Begin met je keuken grondig schoon te maken en zorg ervoor dat alle oppervlakken worden aangeveegd en rommel wordt opgeruimd.
  2. Wijs een specifieke ruimte aan voor zaken als prikkers, pollepels, mengkommen, scherpe messen en ga zo door, zodat ze na gebruik snel kunnen worden teruggezet waar ze horen.
  3. Zorg ervoor dat er ’s nachts geen voedsel op het aanrecht wordt achtergelaten – dat is niet alleen onhygiënisch, maar trekt ook ongedierte aan!

  Wat als het écht niet lukt om de keuken opgeruimd te houden? Vraag dan aan je partner, vrienden of kinderen om te helpen de keuken op orde te houden – als iedereen meedoet met opruimen na elke maaltijd heb je al snel een brandschone keuken.

  Ben je benieuwd naar meer handige tips voor een georganiseerde keuken? Ga dan door naar dit artikel >>

  Hoe organiseer ik mijn voorraadkast?

  Een goede manier om je voorraadkast te organiseren, is door te beginnen met alles uit de kast te halen en vervolgens te sorteren. Groepeer alle soortgelijke artikelen, zoals alle blikken soep, dozen pasta enz. in hun respectievelijke categorieën.

  Een handige tip is om voorraadpotten, manden of bakken te gebruiken, zodat je in een oogopslag ziet waar alles ligt. Label op elke bak of mand welk voedsel erin moet voor een gemakkelijke organisatie.

  Maar stop het niet zomaar lukraak terug in de kast – neem de tijd om artikelen netjes te ordenen en zoek naar gestapelde oplossingen die voorkomen dat je voorraadkast een rommelige bende wordt!

  Wil je meer slimme tips om je voorraad op te bergen? Ga dan door naar dit artikel >>

  Waar zet ik wat in de keuken?

  Of je nu een kookmeester bent of meer een orde-in expert, het antwoord op “waar leg ik wat in de keuken?” kan je leven een stuk gemakkelijker maken (inspiratie).

  Waar je je keukengerei bewaart, hangt af van je voorkeuren en de stijl van je keuken. Vele kiezen voor het aanrecht, zodat zij dit snel tijdens het koken kunnen pakken. Zo is het aanrecht opruimen ook een stuk sneller.

  Probeer na te denken over waar logisch voor jou is!

  • Berg bijvoorbeeld potten, pannen en bakplaten op in een kast in de buurt van de oven of het fornuis
  • Bewaar het serviesgoed op een plek bewaart die je gemakkelijk kunt pakken als je de tafel dekt.
  • Bedenk bovendien hoe je accessoires als lades en manden kunt gebruiken om regelmatig gebruikte voorwerpen als kruiden dichtbij te houden of om lelijke voorwerpen aan het zicht te onttrekken.

  Oftewel, je eigen ervaring zal je leren welke antwoorden voor jou het beste werkt.

  Conclusie

  Het aanrecht opruimen gaat eigenlijk best snel. Het mooiste is als jouw gehele keuken er netjes en georganiseerd uitziet! Hier vind je alles nog even op een rijtje:

  • Verwijder alle etensresten op het aanrecht;
  • Spoel de gootsteen met water schoon;
  • Neem het aanrecht af met allesreiniger en een zachte doek;
  • Droog alle natte plekke met keukenpapier.

  Met welke tips ga jij aan de slag? Deel jouw ervaringen in de comments!