Hoe kan ik het beste mijn 10m2 studentenkamer inrichten?

  Hoe kan ik het beste mijn 10m2 studentenkamer inrichten?

  Hoe kan ik het beste mijn 10m2 studentenkamer inrichten? Met deze slimme tips en ideeën maak je optimaal gebruik van de beperkte ruimte. Wij helpen je jouw kamer inrichten!

  Hoe moet ik mijn studentenkamer leuk inrichten?

  Misschien ben je net verhuisd, ga je binnenkort het huis uit om te beginnen aan een studie of kies je er bewust voor om kleiner te wonen. Wat jouw situatie ook is, het is nooit verkeerd om waar mogelijk ruimte te besparen. Toch?

  Oké studenten, nu even bij de les blijven: of je nu in een studentenkamer van 10m2, 12m2 of 20m2 woont: je wilt een gezellige inrichting. Bovendien wil je de ruimte optimaal benutten. Maar hoe doe je dat? Gaat gezelligheid ten koste van functionaliteit of kun je ook compact én stijlvol inrichten?

  Laat een ruimte groter lijken door de volgende tips en trucs toe te passen.

  Tips voor het slim inrichten van studentenkamer

  Kies voor (compacte) meubels met opbergruimte. Een paar voorbeelden:

  • Bed met opbergruimte: een bed met ingebouwde opbergruimte kun je vaak omhoog openklappen. Daaronder bevindt zich een zee van ruimte voor schoon beddengoed, boeken (die je niet dagelijks nodig hebt), seizoenskleding, dikke jassen, e.d.
  • Poef met opbergruimte: een poef heeft meerdere functies, zeker als hij open kan. Stop er wat kleine spullen in en gebruik hem daarnaast als zitplaats of voetensteun. (Dat is, als je überhaupt ruimte hebt voor een poef!)
  • Gatenbord/-wand: (in het groot of klein verkrijgbaar) een houten wand/plank die je aan de muur bevestigt, met daarin grote of kleine gaten. In die gaten kun je houten stokken bevestigen, waar je vervolgens dingen aan op kunt hangen.

  Boeken en tijdschriften slimmer opbergen

  Je kunt boeken onder andere gebruiken als bijzettafeltje. Heb je heel veel boeken en gebruik je ze niet dagelijks? Maak er dan een stapeltje van en gebruik dit als nachtkastje of minitafel.

  Tijdschriften kun je bijvoorbeeld over kledinghangers hangen, die je vervolgens weer met een schroef aan de muur bevestigt, of aan een kledingrek als je daar nog een plekje vrij hebt.

  Lees nog meer tips over tijdschriften opbergen.

  Kies rustige kleuren om ruimtelijkheid te scheppen

  Wist je dat je heel veel kunt doen met kleur? Als je studentenkamer klein is, kun je door het gebruik van rustige kleuren toch bereiken dat een kleine kamer groter lijkt.

  Welke kleur studentenkamer kies jij? Ga voor lichte kleuren, want dat oogt rustiger en ruimtelijker.

  Nogmaals onze gouden tip: opbergen onder het bed

  Een onderbedbox met wieltjes rol je zo onder je bed (uit). Als je iets nodig hebt, pak je deze onder je bed weg en als je klaar bent rol je hem er weer netjes onder. Uit het zicht, netjes, optimaal gebruikgemaakt van de ruimte. Top-tip!

  Onmisbare studentenkamer accessoires

  Enkele accessoires die onmisbaar zijn in elke studentenkamer:

  • (Kleine) waterkoker: zowel voor het maken van thee als het zetten van (oplos)koffie, of voor het klaarmaken van (instant)noodles en, ken je deze al: couscous!
  • Gordijnen: niet alleen handig voor het raam, maar ook als scheiding tussen je bed en de rest van de kamer.
  • Kast met vakken: je kunt van beide kanten bij je spullen, dus een open vakkenkast kan zelfs in het ‘midden van de kamer’ een plekje krijgen. Zo kun je ook een scheiding maken tussen het woongedeelte en het slaapgedeelte.

  Een korte samenvatting: hoe kan ik het beste mijn 10m2 studentenkamer inrichten?

  • Kleine slaapkamer 6m2 inrichten: benut de beperkte ruimte, maak gebruik van de hoogte, kies slimme opbergers, zoals een onderbedbox onder een hoger bed.
  • Kleine studentenkamer inrichten 9m2: het moet een ‘multicombi-ruimte’ worden, je wilt er eten, slapen, studeren, chillen: maar de ruimte is beperkt. Hoogslaper een idee? Of een bedbank?
  • Middelgrote studentenkamer inrichten 12m2: al iets meer ruimte, maar het houdt nog steeds niet over. Ook hier is een hoogslaper wellicht slim. Gebruik een kast als scheidingswand. Bijvoorbeeld een met vakken waar je opbergmanden in verschillende kleuren in kunt zetten.
  • Iets grotere studentenkamer 15m2 inrichten: maak er een multifunctionele plek van waar je alles kunt doen wat je in je studententijd wilt doen.
  • Studentenkamer inrichten 18m2: je hebt de jackpot te pakken (of toch niet?) bovenstaande tips zijn nog steeds ruimtebesparende tips. Ga de hoogte in met planken, neem een diepe kast, een hoger bed met onderbedbox, etc.

  Dus, hoe kan ik het beste mijn 10m2 studentenkamer inrichten? Jij weet het nu! You got this!