Kamer opruimen: hét stappenplan voor snel opruimen

  Kamer opruimen: hét stappenplan voor snel opruimen
  Kamer opruimen: hét stappenplan voor snel opruimen! Vind je opruimen moeilijk en ben je op zoek naar snelle tips? Een ruimte opruimen hoeft helemaal niet zo lang te duren. Wij delen een stappenplan zodat jij je slaapkamer netjes én snel kunt opruimen!

  Hoe moet ik mijn kamer opruimen?

  Je slaapkamer opruimen en schoonmaken is misschien niet het leukste dat er is. Toch zorgt een opgeruimde kamer er wél voor dat jij lekkerder in je vel zit. Wij hebben weer een serie opruim tips voor je bij elkaar gezet om je te helpen als jij denkt: “Help! Mijn kamer opruimen lukt niet!” Met ons Kamer Opruimen Stappenplan heb je de boel zó aan kant. Is je hele huis één grote bende? Dan beginnen we met deze gouden tip: alles in één keer opruimen hóeft niet. Doe gewoon elke dag een beetje! Dat maakt de klus een stuk minder overweldigend.

  Opruim checklist: hoe kamer opruimen in stappen

  Opruimen kun je leren! Heb je eenmaal de smaak te pakken, dan zul je zien dat het vanzelf gaat. Aan de hand van deze treffende checklist kan je direct aan de slag gaan! Wie zegt dat een het opruimen van je kamer onmogelijk is!?

  Stap 1: Het organiseren en schoonmaken van je kamer.

  Alle spullen verzamelen die niet thuishoren in deze ruimte. Stop ze bijvoorbeeld in een mand of boodschappentas. Zodra je alles hebt verzameld wat niet in desbetreffende kamer hoort, zet je dit tijdelijk weg (op de gang/overloop). Als de kamer waar je nú mee bezig bent klaar is, kun je de spullen uit de mand/tas opruimen.

  Kleding, schoenen en accessoires opruimen van de grond.

  Alle vuile kleren kunnen in de was. Het kan handig zijn om hiervoor een wasmand op je kamer te hebben staan. De schone kleren ruim je op in de kast, schoenen en accessoires kunnen allemaal weer op hun eigen plekje opgeruimd worden. Ben je benieuwd naar nog meer handige tips om je kleding op te ruimen? Lees deze blog eens >>

  Hoe kun je het beste je kledingkast indelen?

  Je kledingkast organiseren kan op verschillende manieren. Zo kun je kleren sorteren op soort, maar ook op kleur. Jurken, jasjes en overhemden kun je het best ophangen, andere kleding kun je opvouwen en in nette stapels op de planken leggen. Tip: gebruik een opbergmand voor je sokken of ondergoed.

  Je bed opmaken: maak hier een gewoonte van.

  Als je elke ochtend na het opstaan je bed opmaakt, wordt het een gewoonte en hoef je er niet eens meer over na te denken.

  Volle nachtkastjes leegmaken en boeken en tijdschriften opbergen.

  Als het goed is heb je bij de eerste handeling hierboven misplaatste spullen al in een mand of tas gedaan om later op te ruimen. Dan is het nu nog tijd voor de boeken en tijdschriften die wél in deze ruimte thuishoren. Zet ze op de betreffende plank of maak er een nette stapel van. Dat oogt ook al anders. Gouden tip: creëer meer opbergruimte met onderbedboxen. Heb je alles aan kant? Haal dan nog even de stofzuiger door de ruimte!

  Stap 2: Spullen weggeven of wegdoen?

  Grote kans dat je tijdens het opruimen spullen tegenkomt die je niet meer nodig hebt. Je kunt dan spullen weggeven. Zo kun je in één klap spullen opruimen én iemand blij maken. Spullen doneren arme gezinnen Je kunt spullen doneren via:
  • Kringloopwinkels
  • Marktplaats
  • Facebook
  Of kies een goed doel.

  Stap 3: Je kamer netjes houden!

  Lukt het je nog steeds niet om de boel netjes te houden? Ga dan voor opruimen met een schema: kies een vaste dag in de week. Je kamer opgeruimd houden is dan een stuk eenvoudiger. Tip voor inrichten kamer: minder meubilair = minder stofvangers. Heb je teveel spullen in huis? Je kunt ook meubels doneren. Dat oogt een stuk opgeruimder én je hoeft minder oppervlakken af te stoffen.

  Rommelkamer opruimen tips

  Een rommelkamer of hobbykamer opruimen gaat op dezelfde manier. Verzamel alle spullen die niet in de kamer thuishoren en ruim die aan het eind van de opruimsessie allemaal weer netjes op. Zet alle andere dingen op hun plaats. Belangrijkste: maak van opruimen een gewoonte.

  Motivatie kamer opruimen ontbreekt? Nu niet meer!

  Netjes opruimen heb jij nu zo voor elkaar met onze tips. En wat dacht je van het opstellen van een Kamer Opruimen Schema of Kamer Opruimen Checklist? Juist, bij deze in het kort nog een keer:
  • Ontspullen: weggeven, weggooien
  • Verzamel misplaatste items in een tas/mand
  Schema in schoonmaken: wekelijks afstoffen/stofzuigen