Speciale editie woonkamer opruimen: kerstboom opruimen?

  Kerstboom opruimen

  Als de feestdagen voorbij zijn is het (helaas/gelukkig?) weer tijd om op te ruimen. De kerstboom opruimen uit de woonkamer hoort daar natuurlijk ook bij. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Met deze handige tips heb jij je woonkamer zo weer op orde én zorg je ervoor dat jij je kerstspullen ook volgend jaar weer makkelijk tevoorschijn kunt toveren.

  Kerstboom opruimen woonkamer

  Ben je elk jaar opnieuw blij dat de kerstboom gaat? Of had je hem liever nog een paar weken (maanden?) laten staan? Hoe het ook zij, de komst van het nieuwe jaar betekent meestal afscheid nemen van de kerstboom. Dus het is tijd: de kerstboom opruimen!

  Hieronder hebben we een paar tips voor je verzameld om het opruimen van de kerstboom zo soepel mogelijk te laten verlopen (inspiratie). Op die manier heb je binnen no time een opgeruimde woonkamer!

  Kerstballen opruimen (zonder ze kapot te laten vallen)

  Tip 1: Begin met de kerstballen opruimen. Hierbij is vooral voorzichtigheid geboden als je kerstboom versierd is met glazen ornamenten.

  In het geval van plastic kerstballen is er weinig aan de hand. Laat je echter een ornament van glas vallen … Alsof je niet al genoeg op te ruimen had: kapotte kerstballen opzuigen laten we liever achterwege.

  Ga dus voorzichtig te werk als je glazen ornamenten uit de kerstboom haalt. Wil je zo lang mogelijk plezier hebben van je kerstballen en andere versiering, stop dan elke decoratie in een apart vakje van een speciale kerstballendoos. Je kunt trouwens ook zelf creatief zijn door de kerstballen:

  • in papieren bekertjes te stoppen, één per bekertje en deze in een kartonnen doos te zetten;
  • voorzichtig in krantenpapier te verpakken en (wederom) in een kartonnen doos te leggen.

  Slingers opruimen (zonder ze in de knoop te krijgen)

  Tip 2: Gebruik lege keukenrollen om de slingers omheen te wikkelen. Zo voorkom je dat je ze verkeerd oprolt en ze in de knoop komen te zitten. De omwikkelde keukenrollen kun je vervolgens in een opbergbox of krat plaatsen, klaar om volgend jaar weer tevoorschijn te halen.

  Lichtjes opruimen (zonder ze in de war te maken)

  Tip 3: Het is behoorlijk irritant als een lichtjesslinger in de knoop raakt. Daarom geven we als tip: gebruik een stuk karton of een kledinghanger om de lichtjes omheen te wikkelen. De kans dat de lichtjes dan in de knoop raken, is veel kleiner.

  Kerstboom weghalen (zonder te veel verlies van naalden)

  Tip 4: In het geval van een kunstboom ben je al bijna klaar, zonder al te veel extra rommel te maken. Je kunt de takken weer omhoog vouwen en de boom in de daarvoor bestemde doos stoppen.

  Heb je de originele verpakking niet meer? Dan kun je een kledingtas gebruiken om de kerstboom in op te bergen. Op die manier houd je hem stofvrij en kun je hem volgend jaar zó weer opzetten.

  Heb je een echte boom? Gebruik dan een oud (tafel)kleed. Zet je kerstboom hierop, of – nog beter – wikkel het kleed om de boom heen. Vervolgens kun je hem (met z’n tweeën) naar buiten tillen zonder al te veel naalden te verliezen.

  Ben je alleen? Dan werkt slepen met het kleed ook. De kerstboom opruimen is dan ook zo gebeurd!

  Kerstboom weg, gezelligheid weg?

  Ben je een liefhebber van de kerst en alles wat dat met zich meebrengt? Behoor jij (vanwege de gezelligheid) tot de groep mensen die eigenlijk de kerstboom het liefst het hele jaar zou laten staan? Dan hebben wij hieronder een paar ideetjes om de woonkamer toch gezellig te houden.

  Met deze ideeën houd je de woonkamer ook gezellig na kerst

  • Met kamerplanten kun je een mooie sfeer creëren
  • Gebruik sfeerverlichting, zoals een gezellige lamp in een kale hoek
  • Hang een nieuw schilderij of een canvas met een eigen foto aan de muur

  Ga voor een opgeruimd huis en bekijk al onze opruimoplossingen

  Dus, kerstboom opruimen? Met bovenstaande tips is je woonkamer zo weer aan kant en kun je het nieuwe jaar opgeruimd beginnen. Heb je hierbij nog wat hulp nodig?

  Bekijk onze handige opbergmanden en boxen. We hebben allerlei oplossingen voor de slaapkamer, de kinderkamer, de keuken en natuurlijk de woonkamer.