Je keuken organiseren is makkelijk met deze tips!

  Je keuken organiseren is makkelijk met deze tips

  Wil je je keuken perfect indelen? Je keuken organiseren is makkelijk met deze tips! Het valt niet altijd mee om een kleine keuken organiseren. Hoe kun je optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte? Lees snel verder en ga direct aan de slag!

  Je keuken organiseren is makkelijk met deze tips

  Wil jij je keuken ordenen? Ga aan de slag met onze tips. Wij denken met je mee. En heb jij handige tips die je graag met óns deelt? Laat gerust een berichtje achter. Zo helpen we elkaar!

  1. Memobord met boodschappen: Hang een krijtbord of memobord in de keuken om op te schrijven welke artikelen uit je voorraad op zijn. Voordat je naar de supermarkt gaat kun je hier een foto van maken, zodat je het lijstje bij de hand hebt.
  2. Haakjes in kastjes met pollepels of zakjes: Bevestig haakjes aan de binnenkant van je keukenkastjes. Hier kun je verschillende dingen aan ophangen, zoals pollepels en spatels, zakjes met kruiden of zelfs snacks.
  3. Vaatwasser indelen op soort: Voor het snelle uitpakken van de vaatwasser pak je hem in door soort bij soort te zetten. Koffiekopjes bij elkaar, messen en vorken gesorteerd, enzovoort.
  4. Druiprek om borden rechtop te plaatsen: Als je de ruimte hebt in je keukenkastje, kun je er een druiprek in plaatsen waar je de borden rechtop inzet. Voilà: ruimte bespaard.
  5. Keukenkastjes en keukenlades indelen op thema: Het schept overzicht als je spullen indeelt op thema. Zo weet iedereen waar bepaalde items staan en kun je bijvoorbeeld ook makkelijk je boodschappen opruimen.
  6. Bakjes voor onderdelen van keukenapparaten: Als je allerlei keukenapparatuur hebt, kunnen onderdelen nogal eens verdwalen. Zet mandjes of bakken in de keukenkastjes waar alle onderdelen in passen. De mixeronderdelen bij elkaar, de staafmixer, de blender, de noem-maar-op: alles netjes geordend.
  7. Kruidenpotjes, weckpotten, stapelbare voorraadpotten: Door stapelbare voorraadpotten te gebruiken, zie je makkelijk wat je nog op voorraad hebt en wat je moet aanvullen. Schrijf op de potten wat er inzit en hoe lang het nog houdbaar is (inspiratie).
  8. Kruiden bij elkaar en zichtbaar neerzetten: Een kruidenrek biedt uitkomst voor al die losse potjes. Een mooie oplossing kan zijn om kruiden in potjes van gelijke grootte over te gieten. Maar als je daar geen tijd (en/of geduld) voor hebt, kun je de verschillende potjes ook gewoon in een mandje in een kast zetten.
  9. Maak een ophangsysteem voor folie en keukenrol: Met ronde houten stokken, deuvels of buizen kun je een ophangsysteem maken voor rollen bakpapier, keukenrol en folie.
  10. Niveaus creëren met plankinzetten of hangmandjes: Benut de ruimte in je keukenkastjes optimaal door gebruik te maken van hangmandjes en plankinzetten. Zo heb je meerdere niveaus voor verschillende artikelen (kleine potjes, grotere potjes, zakken pasta, etc.)

  Voorraadkast organiseren

  Dezelfde trucs die hierboven staan kun je ook grotendeels gebruiken om je voorraadkast te ordenen. Maak gebruik van stapelbare lades of opbergmanden en boxen om je voorraad te organiseren. Met stickers of labels kun je alles labelen. Dan weet je precies welke spullen waar opgeruimd moeten én kun je snel zien of het tijd is om de voorraad aan te vullen.

  Wil je meer inspiratie en tips hierover lezen? Ga dan door naar dit artikel >>

  Kastindeling keuken onder handen nemen

  We noemden hierboven de tip al dat je de ruimte in je keukenkasten kunt optimaliseren. Bijvoorbeeld door zelf niveaus te creëren met plankinzetten en hangmandjes. Maar ook door bakken te gebruiken waar je spullen van hetzelfde type in stopt. Een bak met dingen als olie en azijn en een bak met kruidenpotjes.

  Op die manier kun je ook je keukenlades organiseren. Verschillende vakjes voor verschillende soorten spullen: messen bij elkaar, opscheplepels bij elkaar, et cetera.

  Je keuken organiseren met Fruits & Vikings

  Wij hebben diverse handige opruimoplossingen voor de keuken. Daar wordt je keuken opruimen een stuk eenvoudiger van. Wat dacht je van de hierboven genoemde stapelbare voorraadpotten? Je ziet in één oogopslag of je nog voldoende pasta, rijst en ontbijtgranen hebt. Of juist dat het tijd is voor een tripje naar de supermarkt.