Keuken

Lekker gezellig leven in je opgeruimde keuken

Voor veel mensen is de keuken een centrale plek in het huis. Er vinden veel activiteiten plaats aan de keukentafel. Denk aan de voor de hand liggende dingen zoals ontbijten, lunchen, dineren. 

Daarnaast zullen er ook mensen zijn die aan de tafel zitten te werken of die kids hebben die daar knutselen of moeten blokken voor een toets. Een kopje koffie of thee en lekker bijkletsen met je best friend wil ook nog wel eens voorkomen.

Kortom, veel van het leven gebeurt in het kookvertrek. Wat is er dan fijner dan een opgeruimde keuken te hebben?

Optimaliseer de opbergruimte in je keuken​

Een van de manieren om orde te scheppen in de chaos die eigenlijk een keuken had moeten zijn, is door de opbergruimte in je keuken te optimaliseren. Maak gebruik van alle onbenutte hoeken en gaten, de planken van de kastjes en de stukken aanrecht die je kunt missen. 

Maar zet niet gewoon lukraak wat spullen neer! Nee, maak gebruik van dingen als stapelbare voorraadpotten, bijvoorbeeld. Of gebruik een keukenkast organizer voor overzicht. Ook super handig.

keuken

Hoe organiseer ik mijn keuken?

Goed, dan wil je dus een opgeruimde keuken, maar hoe moet je daar in hemelsnaam aan beginnen? Waar moet je alles laten? Sterker nog, is het niet gelijk weer een zooitje, ongeveer vijf minuten nadat je alles opgeruimd en schoongeboend hebt? Helaas is dat vaak wel de realiteit…

Doe het in etappes. Om te beginnen kun je het organiseren van je kookgedeelte opdelen in meerdere stappen. Dat maakt de klus op zichzelf al een stuk overzichtelijker. Zo kun je in plaats van ‘hoe organiseer ik mijn keuken’ ook zeggen, ik ga mijn:

  • Keukenkast organiseren
  • Keuken lade ordenen
 

Dan heb je het karwei in elk geval al opgesplitst in twee delen. Vervolgens neem je een dagdeel om de ene klus te klaren en weer een ander dagdeel om ook de tweede taak af te ronden. Dit hoef je natuurlijk niet helemaal alleen te doen! Laat je inspireren door de handige en stijlvolle keukenopbergers van Fruits & Vikings. 

Keukenkastjes efficient inrichten

Naast lade organizers zijn er nog andere handige opbergsystemen voor je keuken. Als je een plank of keukenkast over hebt, kun je daar in stapelbare voorraadpotten een heleboel dingen kwijt. 

Bewaar je gedroogde pasta, rijst en ontbijtgranen in een pot en je kunt iedere ochtend of avond zó bezig met je ontbijt of avondeten. Heb je een mes of kaasschaaf nodig? Die ligt daar vlakbij in die oh, zo fijn opgeruimde keukenla. 

Nooit meer raak je dingen kwijt, nooit meer zit je te eten in de chaos. Plus, nu hoef je dus niet meer als een malle je keuken door voordat je die vriend(in) voor dat kopje koffie (of thee) uitnodigt! Yay voor jou en je happy kitchen living!

Handige opbergsystemen keuken

Een kleine keuken organiseren kan soms een nog grotere uitdaging vormen, dan je keukenspullen opbergen als je veel ruimte hebt. Het kan dan helpen om te kijken naar de keukenlade indeling en de beschikbare ruimte optimaal te benutten met slimme lade organizers. Op die manier kun je meer spullen kwijt. Zelfs in een relatief kleine keukenlade.

Laat je inspireren door een opgeruimd gevoel

Voordat je begint met het opruimen van je keuken, bedenk dan eerst wat je wil. Want zonder een plan is je keuken binnen no time weer een rommeltje! Dus weet wat je wil, maak jouw droomkeuken werkelijkheid en creëer een fijne plek in huis! Voor een vliegende start, relaxte middag of een gezellige afsluiter van de dag. Jij zorgt ervoor dat het mogelijk is. De plek die opgeruimd voelt. Alle spulletjes snel en eenvoudig pakken, wordt dan ook een fluitje van een cent.