Keukenkast organiseren: Waarom je dit hebt en hoe je dit voorkomt

  Keukenkast organiseren

  Waarom je een rommelige keukenkast hebt en hoe je dit voorkomt? Ja, ja, het is weer tijd om je keukenkast op te ruimen. Maar wees gerust, met deze tips ben je zo klaar!

  Hoe een keukenkast organiseren het best kan

  Waarom het niet lukt de keukenkast opgeruimd te houden? Je kent het vast wel, zo maar ineens liggen er allerlei spullen. Overal. Denk aan open verpakkingen, rondslingerend keukengerei, gebruikte kopjes en bordjes en… noem maar op.

  Het is een bekend probleem voor veel mensen. Zeker in deze drukke tijd met veel verantwoordelijkheden en veel dingen op onze to-do lijstjes. Dingen zoals de keuken opruimen schieten er dan al snel bij in. Toch wil je heel graag een opgeruimde keuken. En dat kan ook!

  De wens: stijlvolle keuken vol rust en ruimte

  Je hebt de wens dat je keuken een plek is vol rust en ruimte. Het mooiste zou dan zijn dat je een stijlvolle keuken had, die niet slechts één keer in de twee weken netjes is, maar elke dag. Dat je gewoon meteen kunt gaan koken, zonder dat je eerst alle ingrediënten op hoeft te sporen, bijvoorbeeld.

  Of dat je na het eten met een paar simpele handelingen de keuken aan kant hebt. Zodat je lekker op de bank kunt ploffen voor je favoriete serie of een goed boek.

  Keukenkast opruimen tips

  Lees snel verder voor onze handige opbergtips om jouw propvolle keukenkast te organiseren voor een opgeruimde keuken. Hoe berg je de voorraadkast op of kan je de keukenkast organiseren? Je kunt bijvoorbeeld je keukenkast opruimen met organizers.

  Zo zijn er voorraadpotten in verschillende formaten, voor je pasta’s, rijst en ontbijtgranen. De voordelen hiervan zijn:

  • Stapelbare potten scheppen ruimte
  • Je houdt je voorraad droog en vers
  • In één oogopslag zie je waar je voorraad (bijna) op is

  Opbergoplossingen keuken: keukenkast opbergers & lade organizers

  Precies zoals je ervoor kunt zorgen dat je keukenkastjes op orde zijn, kun je ook je keukenla organiseren. Een goede manier om dit te doen is door het gebruik van:

  • Lade organizers

  Door de verschillende vakjes, creëer je overzicht. De messen en vorken, lepels en opscheppers liggen allemaal in hun eigen vakje. Zodra je de la opendoet, zie je precies waar alles ligt en kun je in één simpele beweging pakken wat je nodig hebt (inspiratie).

  Keuken indeling kasten

  Je kunt heel veel winnen door naar de indeling van je keukenkastjes te kijken. Vaak is er nog meer ruimte te creëren in de bestaande kastjes. Bijvoorbeeld door dingen verticaal op te bergen. Dat kan in bakjes (waar je dingen dus rechtop in kunt zetten) of door tussenschotten te plaatsen in een diepe keukenla.

  De logische indeling van keukenkasten kan even wat tijd kosten, maar als je een handig systeem hebt en alle spullen hun eigen plekje geeft, win je daar uiteindelijk juist heel veel tijd mee.

  Stapelbare voorraadpotten

  Een van de meest handige oplossingen voor de keukenkast organiseren: voorraadpotten. Gebruik je stapelbare voorraadpotten, dan kun je hier etiketten opplakken. Zo zie je meteen wat er in een pot zit (of hoort te zitten). Bovendien houd je je voorraad lekker vers met een goed afsluitbare voorraadpot.

  Plus dat je alles binnen handbereik hebt: óf in een keukenkastje, óf op een plank. Het mooie is trouwens ook nog dat je keuken een strakke uitstraling krijgt, omdat je voorraadpotten allemaal dezelfde stijl hebben. Zo schep je een opgeruimd beeld in de keuken.

  Tijdbesparing, ruimte, rust

  Als jij je keuken handig indeelt, kun je ontzettend veel tijd besparen. Iedereen weet waar spullen opgeruimd moeten worden, dus het is alleen nog een kwestie van de dingen weer terugzetten. Dit potje gaat hier, dat bord moet daar, enzovoort.

  Lekker gestroomlijnd koken en leven. Alle spullen bij de hand. Heerlijk.

  Zo kan je de keukenkast organiseren!

  Ben je op zoek naar meer inspiratie om de keuken netjes op te ruimen? Probeer deze handige tips eens >>