Kleding opbergen in kleine slaapkamer en de ruimte optimaal benutten

  Kleding opbergen in kleine slaapkamer

  Kleding opbergen in kleine slaapkamer en de ruimte optimaal benutten? Het is mogelijk! Kleding opbergen in een kleine ruimte kan een enorme uitdaging zijn. Dus heb jij een kleine slaapkamer en heel veel kleding? Geen zorgen! Ook een kleine ruimte kan alles bieden wat je nodig hebt. We hebben weer een paar handige tips voor je bij elkaar gezocht om een kleine slaapkamer groter te doen lijken.

  Veel kleding weinig ruimte?

  Als je relatief veel kleding hebt in verhouding tot de beschikbare ruimte in je slaapkamer, dan kan dat een probleem vormen. Dat kán, maar het hóeft niet. Met onze tips kun je ruimte besparen en de beschikbare ruimte optimaal benutten. De tips in het kort:

  • Lichte verf en kleurrijke accenten doen een ruimte groter ogen.
  • Onderbedboxen en kledingtassen zorgen voor opbergruimte.
  • Planken in de hoogte creëren nóg meer ruimte, zeker met manden als extra opbergers.

  Ruimte creëren in kleine slaapkamer doe je zo!

  Heeft jouw slaapkamer een schuine wand of een schuin plafond? Daardoor kan een kamer kleiner lijken. Of heb je maar een beperkt aantal vierkante meters tot je beschikking? Met de volgende artikelen en oplossingen schep je ruimte op onverwachte plekken. Zo kun je ervoor zorgen dat kleine slaapkamers groter lijken:

  • Kledingrek: anders dan een grote kast, past een kledingrek vaak wél onder een schuin dak.
  • Manden, dozen, onderbedboxen en andere opbergers die onder het bed passen of hoog op een plank: minder gebruikte spullen vinden zo toch een thuis.
  • Is een kast met vakken of een schoenenrek op de overloop een idee?
  • Gebruik van spiegels in een kleine kamer kan er ook voor zorgen dat een kamer groter oogt.

  Kleding opbergen kleine slaapkamer

  Ga je opnieuw je kleine slaapkamer inrichten, dan is het handig om heel bewust aan de slag te gaan. Bedenk van tevoren goed wat je allemaal belangrijk vindt om te hebben op de slaapkamer. Zeker als je veel kleren hebt, moet je tactisch te werk gaan.

  Een goede optie is het om een kast op maat te laten maken. Als je te maken hebt met een schuin dak omdat je slaapkamer op zolder is, kun je een kast in laten bouwen. Of je hangt planken op aan de muur waarop je spullen kunt opbergen.

  Zomerkleding opbergen, winterkleding opbergen

  Een van onze favoriete tips om ruimte te creëren, is door seizoensgebonden artikelen tijdelijk ergens anders op te ruimen. Je kunt seizoenskleding omruilen per seizoen. Kijk zo:

  • Onderbedboxen: benut die anders loze ruimte onder het bed voor je zomer- of winterschoenen, je seizoensdekbed, je winter- of zomerkleding.
  • Kledingtassen: hierin kun je stofvrij je winter- en zomerkleding opruimen.

  Kleding opbergen zolder

  Het kan dus een idee zijn om de niet gebruikte seizoenskleding op te bergen in kledingtassen of in kratten op zolder. Op die manier kun je veel ruimte besparen in de kledingkast. In de winter is je zomerkleding netjes opgeborgen op zolder, terwijl je winterkleding in de kast hangt en ligt. In de zomer is het precies andersom.

  Kleurgebruik voor in slaapkamer heeft veel effect

  Nog even iets anders. Je kunt een heleboel doen met het gebruik van kleur. Een veel gebruikte tip van interieurdesigners is bijvoorbeeld:

  • Gebruik lichte kleuren in de slaapkamer, hierdoor oogt de ruimte groter.
  • Door donkere kleuren en drukke patronen kan een kamer kleiner én drukker lijken.

  Zoals je ziet: een kleinere ruimte inrichten kun je op allerlei manieren doen. Er is altijd wel een vergeten hoekje waar je toch nog iets netjes op kunt bergen. En door het gebruik van rustige kleuren en spiegels (tip hierboven!) creëer je ook op een andere manier extra ruimte. Of in elk geval lijkt dat zo. Het gevoel dat een kamer je geeft is tenslotte minstens zo belangrijk!

  Fruits & Vikings helpt: kleding opbergen in kleine slaapkamer en de ruimte optimaal benutten?

  Bekijk ons assortiment met stijlvolle opruimoplossingen. Een kleine kamer hoeft geen probleem te zijn, wat betreft opbergruimte. Hopelijk heb je weer iets aan onze tips. Wij zijn hier om jou te helpen én inspireren. Heb jij ook een gouden tip? Deel hem gerust!

  Herken je dit? Is het opbergen van je slaapkamer niet iets waar je om staat te springen? Lees dan nu deze handige tips >>