Speelgoed en knuffels opbergen kinderkamer

  Speelgoed, spellen en knuffels opbergen kinderkamer

  Speelgoed en knuffels opbergen kinderkamer. Lees de handige tips voor het opruimen en ordenen van de kinderkamer! Dankzij deze 10 handige tips zorg jij ervoor dat het speelgoed en de knuffels in de kinderkamer netjes opgeruimd zijn.

  Speelgoed en knuffels opbergen in de kinderkamer

  Speelgoed opbergen kan een aardige uitdaging zijn! Zeker een grote verzameling knuffels opbergen. Want we weten allemaal: kinderkamers zijn grote verzamelplaatsen voor spullen.

  Daarom is opruimen soms niet meer te doen. Tenminste, waar moet je beginnen? Maar wees niet bevreesd, wij hebben weer een tiental tips voor je verzameld. Zo heb jij in een mum van tijd de kamer(s) van jouw engeltje(s) weer aan kant.

  10 tips voor het opruimen van de kinderkamer

  1. Brede kast met vakken
  2. Onderbedboxen (voor seizoensspullen)
  3. Andere kinderkamer opbergers: manden of bakken
  4. Speelgoed sorteren
  5. Mand voor opbergen knuffels
  6. Kinderen leren opruimen
  7. Speeltafel met la of openklapbaar tafelblad
  8. Hangende schoenenopberger voor poppen
  9. Rolkastjes voor opruimen knuffels of organiseren boeken
  10. Speelkleed/opbergtas

  Hieronder leggen we de tips uit, zodat je meteen aan de slag kunt!

  1. Brede kast met vakken

  Een grote kast met vakken biedt veel opbergruimte. Het is handig als de kast vooral breed is, zodat je kind zelf overal bij kan. Tenzij je in de kast ook spullen wilt opbergen die buiten bereik moeten blijven (lees: verf, knutselspullen). Dan is een hoge kast juist weer handiger.

  1. Onderbedboxen (voor seizoensspullen)

  De spullen die je niet zo vaak nodig hebt, zoals winterkleding of zomerkleding kun je per seizoen apart opbergen in een onderbedbox. Zo staat het spul ook niet in de weg.

  1. Andere kinderkamer opbergers: manden of bakken

  Als je een kast met vakken op de kinderkamer hebt, kun je hierin bakken of manden plaatsen. Er zijn allerlei stijlen verkrijgbaar, van chique tot speels.

  Kies voor doorzichtige opbergers als je wilt kunnen zien wat er in de bakken ziet. Ga voor niet doorzichtige voor een opgeruimdere look. Je kunt er wel een etiket opplakken zodat je toch ziet wat er in zit. De keuzes zijn oneindig!

  1. Speelgoed sorteren

  Het is slim om speelgoed te sorteren (een geeft een lekker opgeruimd gevoel). Leg knuffels bij knuffels. Zet puzzels en spellen bij elkaar in een kast. Neem een opbergbak voor alle duplo of lego. En stop autootjes in een andere mand.

  1. Mand voor opbergen knuffels

  Ken je het dat opa’s en oma’s, ooms en tantes (en wie niet?) in grote getale op komen draven met knuffels? En dan kun je zelf af en toe ook even geen ‘nee’ zeggen als je kind je met die grote puppyogen aankijkt voor nóg weer zo’n puppy met grote ogen?

  Vervolgens slingeren al die knuffels in de kinderkamer rond. De oplossing: creëer een gezellig plekje speciaal voor knuffels. Bijvoorbeeld op een plank of in een grote knuffelmand. Zo weet je kind ook waar de knuffels thuishoren.

  Knuffels opbergen kinderkamer: check!

  1. Kinderen leren opruimen

  Het zou handig zijn als je kind zelf zijn kamer opruimde. Vanaf ongeveer 5 jaar kun je je kind leren opruimen (bron). Blijf oefenen met opruimen, zodat het een gewoonte wordt. “Ben je klaar met spelen met de auto’s? Eerst opruimen, dan iets nieuws pakken!”.

  1. Speeltafel met la of openklapbaar tafelblad

  Een handige speeltafel met ruimte voor het opbergen van potloodjes en papier biedt uitkomst op de kinderkamer maar ook in de woonkamer. En dan hoef je alleen nog maar een clean desk policy in te voeren.

  1. Hangende schoenenopberger voor poppen

  Heel handig: een hangende schoenenopberger of een ander hangende opberger met vakken. Hierin kun je bijvoorbeeld poppen opbergen.

  1. Rolkastjes voor opruimen knuffels of organiseren boeken

  Een andere manier voor het organiseren van knuffels, boeken of ander speelgoed is met rolkastjes. Deze kunnen tevoorschijn getoverd worden als het tijd is om te spelen.

  En je rolt ze net zo makkelijk weer aan de kant als het bedtijd is. Knuffels opbergen kan in een van de vakken van de rolkastjes en ook boeken vinden hier een plekje.

  1. Speelkleed en opbergtas

  Supertip: laat je kind op een speelkleed spelen. Is de speeltijd voorbij, dan bind je de punten van het kleed met een touwtje bij elkaar. Met het speelgoed erin! Zo wordt het kleed een tas. Super handig!

  Meer over het opruimen van de kinderkamer?

  LEES VERDER