Laarzen opbergen: de 5 beste tips

  Laarzen opbergen

  Wil je je laarzen opbergen, maar weet jij af en toe ook niet waar je al dat verschillende schoeisel moet laten? Schoenen, slippers, (regen)laarzen … De 5 beste tips voor het opbergen van je laarzen vind je hier.

  Hoe berg je laarzen op?

  Zeker in een huishouden met meer dan één persoon (of in het huishouden van een schoenen- en laarzenfanaat), kunnen de verschillende stappers zich aardig opstapelen. Hieronder in het kort enkele manieren om je laarzen op te ruimen:

  1. Laarzen buiten opbergen
  2. Laarzen opbergen in kast
  3. Laarzenrek (ook voor buiten)
  4. Laarzenrek voor aan de muur
  5. Laarzen opbergen onder de trap

  Misschien vind je dit ook interessant: Zo kun je het best je schoenen opbergen.

  1. Laarzen buiten opbergen

  Vieze regenlaarzen opbergen moet op een tactische manier gebeuren. Je wilt immers niet dat al die modder en blaadjes op je net geboende vloer terechtkomen. Dan kun je ervoor kiezen om de laarzen buiten op te ruimen. Deze oplossing werkt het best als je een afdak of overkapping hebt. Daar kun je de vieze laarzen veilig onder zetten, in de wetenschap dat ze niet vollopen met regenwater. Zet je laarzen op een rubberen laarzenmat of ondersteboven op een staand laarzenrek.

  1. Laarzen opbergen in een kast

  Ben je meer voor een ‘uit-het-zicht’ oplossing, dan kun je de laarzen opbergen in een kast. Bijvoorbeeld in de meterkast of in een speciale schoenenkast in de bijkeuken of gang. Het hangt er helemaal van af hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Misschien heb je wel een ruime garage waar nog plek is voor een speciale schoenen- en laarzenkast.

  1. Laarzenrek, kan ook buiten

  We noemden hem hierboven ook al even: het laarzenrek. Je kunt een laarzenrek kopen in diverse uitvoeringen. Bijvoorbeeld gemaakt van metaal of van hout. Je zou ook zelf aan de knutsel kunnen gaan met wat houten stokken die je bevestigt in een plank, bijvoorbeeld.

  Mocht je ervoor kiezen een laarzenrek buiten te zetten, let er dan wel op dat hij goed bestand is tegen de elementen, zodat hij niet gaat roesten wanneer het vochtig is.

  1. Laarzenrek voor aan de muur

  Een mooie oplossing voor wanneer de ruimte op de vloer of grond beperkt is. Hang een laarzenrek aan de muur (bekijk inspiratie). Ook hier zijn verschillende opties voor, zoals een houten rek of een metalen rek. Je kunt dergelijke hangrekken in de meeste gevallen aan de muur bevestigen met de meegeleverde bevestigingsmaterialen. Wederom kun je ook hier zelf aan de slag gaan en een laarzenrek op maat maken. Verderop in de tekst enkele DIY tips.

  1. Laarzen opbergen onder de trap

  Heb je veel loze ruimte onder de trap? Benut deze dan door er een hoog schoenenrek of laarzenrek te plaatsen. Hier staan de laarzen over het algemeen niet in de weg. Je kunt onder het rek een rubberen laarzenmat plaatsen, voor het geval de laarzen bij het opbergen nog modderig waren.

  Hoge laarzen opruimen

  Oftewel, hoe kun jij je hoge laarzen opbergen zonder dat de gang, garage, schuur een troep wordt? Er zijn allerlei schoenenrekken te koop, maar vaak zijn die te laag om er hoge laarzen op te kunnen plaatsen. Een goede oplossing hiervoor is het bovengenoemde laarzenrek voor aan de muur. Je kunt de laarzen hier ondersteboven aan ophangen. Op die manier kun je de ruimte onder de kapstok ook nog eens optimaal benutten.

  Gebruik je schuur of garage als plek om laarzen op te ruimen?
  Lees hier dan meer over het 
  opruimen van je schuur of garage.

  DIY: Laarzen en schoenen opbergen tips

  Wil je een laarzen of schoenen opbergsysteem zelf maken? Dat kan natuurlijk ook! Wij hebben rondgesnuffeld op internet en een paar DIY tips voor je verzameld. Kijk maar:

  Staand laarzenrek

  • Gebruik stevige houten stokken
  • Neem een vrij dikke plank
  • Boor hier gaten in waar de stokken precies in passen
  • Lijm de stokken vast in de gaten
  • Plaats hier je laarzen overheen

  Hangend laarzenrek

  • Gebruik metalen haken
  • Neem een stevige houten plank
  • Boor hier gaten in: zorg ervoor dat de metalen haken op precies de juiste afstand van elkaar komen, zodat er een laars tussen past
  • Maak de metalen haken vast
  • Bevestig het geheel aan de muur

  Conclusie

  Je kent nu de 5 beste tips voor laarzen opbergen. Nog even alles op rijtje!

  1. Laarzen buiten opbergen
  2. Laarzen opbergen in de kast
  3. Laarzenrek buiten
  4. Laarzenrek aan de muur
  5. Laarzen opbergen onder de trap

  Heb jij nog creatieve ideeën om je laarzen op te bergen? Deel jouw ideeën in de comments!