Hoe kun je het beste je lade indelen

  Lade indelen

  Hoe kun je het beste je lade indelen? Kun je door al die rondslingerende spullen wéér eens niet vinden wat je zoekt? Wil je weten hoe je het beste je lade kan indelen? Lees dan snel verder! Samen scheppen we orde in die keukenla, sokkenla of wat-voor-andere-la dan ook!

  Hoe je lade verdelen?

  Het kan al snel rommelig worden in een la. Wat voor la het ook is. Op de een of andere manier hebben we vaak de neiging om maar van alles erin te gooien en vervolgens snel de la dicht te schuiven.

  Alles lekker uit het zicht. Totdat je de la weer opendoet als je iets nodig hebt – en dit niet kunt vinden… dan ben je minder blij.

  Gelukkig kan het ook anders. Bijvoorbeeld met deze oplossingen voor lade inrichting:

  • Ladeverdeler: vakverdeling van de lade. Deze zijn er in allerlei formaten, van verschillende materialen, flexibel of stevig, van hout van plastic, noem maar op.
  • Een of meerdere ladebakken: ook handig om eruit te halen als je in een keer alle messen nodig hebt, bijvoorbeeld. Natuurlijk verkrijgbaar in verschillende formaten.
  • Flexibel pannenreksysteem: keukenlade indeling met een plank met gaten en pinnen om verschillende ‘vakken’ zelf te creëren. Onder andere handig voor borden en pannen.
  • Lade verdeler keuken: een oplossing om vakken te creëren in lades.
  • Besteklade: elk soort bestek zijn eigen vakje.
  • Messenbloklade: scherpe messen veilig opbergen in een messenblok ín de la, scheelt weer ruimte op het aanrecht.

  Ook handig: een flexibele lade-indeling helpt jou van rommel naar opgeruimdheid. Als je een ladeinlegger hebt die makkelijk uitneembaar is, kun je die er ook zó even uitpakken als je wat nodig hebt. Moet je dingen verplaatsen naar een andere ruimte, dan pak je hem eruit en klaar ben je (nog meer inspiratie)

  Lade indeling keuken: wat hoort er in de keukenla?

  Wat wil je precies opbergen in je keukenlaatjes? Juist, bestek, scherpe messen, lucifers, aanstekers, elastiekjes, wat-eigenlijk-niet? En hoe doe je dat dan? Hoe kun je het beste je lade indelen? Met een keukenlade organizer, natuurlijk!

  • Opbergen messen: lade inzet messen, een messenblok maar dan voor in de la. Al die scherpe dingen veilig opgeborgen.
  • Bestekindeling: een inzetbak met vakken voor vorken, messen, lepels, gebaksvorkjes, de kaasschaaf, et cetera.

  Zie ook de eerder genoemde oplossingen hierboven!

  Lade indeling voor kruidenpotjes

  Een heel belangrijke: de kruidenpotjes. Wist je dat je ook een complete kruidenlade kunt inrichten? Zodat je in één oogopslag kunt zien welke specerijen en kruiden je in huis hebt?

  Kruiden opbergsysteem in lade
  Met een keukenlade indeling kruiden netjes opbergen kan dus ook. Je hebt verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld het liggende trapje voor kruidenpotjes.

  Lees nog meer tips voor het opruimen van kruiden>>

  Hoe richt je je keukenkast in?

  Nu we de keukenla-indeling uitvoerig besproken hebben, willen we de keukenkastjes niet vergeten. Door ladeverdelers in keukenkastjes te gebruiken, kun je ook daar de ruimte optimaal benutten.

  Je schept verschillende niveaus om allerlei pakken en potjes in op te bergen.

  Hier vind je nog meer tips over het opruimen van je keukenkastjes>>

  Andere lades indelen

  Behalve de lades in de keuken, heb je in huis vast nog wel meer lades. Wat dacht je van een la in je badkamermeubel, een la in je nachtkastje of een la in je kledingkast?

  Ook hier komen verstelbare ladeverdelers goed van pas. Op die manier kun je bijvoorbeeld bezig met het organiseren van sokken en ondergoed.

  Organiseren met Fruits & Vikings

  Met al deze tips kun jij vast weer even vooruit. We hebben tal van handige oplossingen aangedragen voor het organiseren van de diverse lades in huis. Behalve alle opties die te koop zijn, heeft de doe-het-zelver natuurlijk nog een optie: de lade indeling zelf maken!

  Hoe kun je het beste je lade indelen?

  Hoe kun je het beste je lade indelen? Jij weet het nu! Start met deze handige tips en geniet van een opgeruimde lade.

  • Gebruik lade organizers;
  • Bepaal de lade indeling;
  • Ruim de rest van de keukenkast op;

  Wat vind jij de meest waardevolle tip?