De beste tips voor een laptop opbergen

  Laptop opbergen

  Laptop opbergen? Als je een of meerdere laptops in huis hebt (of op het werk), dan wil je deze graag goed en veilig bewaren. Behalve het feit dat een laptop een grote aankoop is, kun je er ook vaak je brood mee verdienen. Een laptop kwijtraken is dus het laatste wat je wilt. Daarom hebben wij tips verzameld voor het opbergen van laptops.

  Laptop opbergen: drie tips

  Werk je veel of weinig thuis? Heb je een werklaptop (hetzij zelf aangeschaft, hetzij gekregen van je werkgever)? Dan wil je daar goed voor zorgen. Maar hoe kun jij jouw laptop veilig opbergen? Hieronder drie tips:

  • Tip 1: Bewaar je laptop veilig en uit het zicht: bijvoorbeeld in een laptoplocker met een slot; sommige van deze laptopkastjes zijn verrijdbaar én bieden de mogelijkheid om je laptop tegelijkertijd op te laden: er zitten ventilatiegaten in de laptoptrolleys, zodat de draagbare computers niet oververhit raken.
  • Tip 2: Bewaar de laptop droog en op een koele plek: dit is beter voor de accu, waardoor je accu en laptop langer meegaan.
  • Tip 3: Berg op een vaste plek op: het handigst is als je laptop op een vaste plek wordt opgeborgen. Op die manier weet je altijd direct waar hij is en hoef je nooit te zoeken.

  Meerdere laptops opbergen

  Op een kantoor, maar ook thuis, kunnen meerdere laptops aanwezig zijn. Hoe kun je meerdere laptops opbergen? Hierboven noemden we al even een laptoplocker of laptopkast (inspiratie).

  Deze laptopkasten (met of zonder wieltjes) hebben vaak meerdere vakken, al dan niet met slot, waarin je dus met gemak meerdere laptops opbergen kunt. Zoals gezegd zijn er ook laptoplockers waarin laptops opgeladen kunnen worden.

  Laptop opbergen in woonkamer

  Wil je de draagbare computer opbergen in de woonkamer? Dat kan bijvoorbeeld in een la of vak in een (boeken)kast, in een la onder de bank.

  Er zijn banken met een onzichtbare, ingebouwde la die perfect geschikt is om niet alleen de afstandsbediening van de tv in op te bergen, maar ook dingen zoals je laptop of tablet en toebehoren zoals accu’s en laders.

  Wat dacht je van een opbergmand als opbergplek voor je tablet of laptop? Niemand ziet wat er in een opbergmand opgeruimd zit, dus je laptop ligt mooi uit het zicht opgeborgen. Dat staat niet alleen netjes, maar is ook een goed antidiefstalmiddel.

  Vaste (werk)plek voor je laptop

  Misschien wil je liever dat je laptop een vast plek krijgt waar je hem alleen maar hoeft aan te slingeren voordat je aan het werk kunt. Het liefst met een of meerdere beeldschermen, een toetsenbord en een muis erbij.

  Dit kan natuurlijk ook. Plaats de laptop dan op een bureau in een aparte kantoorruimte of studeerkamer.

  Wil je meer tips om je kantoor thuis netjes te houden? Ga dan door naar dit artikel >>

  Laptop meenemen in handige tas

  Wil je de laptop juist vaak meenemen? Investeer in dat geval in een stevige laptoptas. Tegenwoordig worden laptoptassen zo gemaakt dat ze niet meer zo overduidelijk lijken op een laptoptas. Zo trek je niet de aandacht van een laptopdief.

  In een laptoptas zit vaak een apart vak met zachte binnenkant waarin je draagbare computer beschermd is tegen krassen en andere beschadigingen.

  Nog een tip om je laptop tegen diefstal te beschermen

  Je kunt je laptop markeren, bijvoorbeeld door er stickers op te plakken met je naam en/of andere gegevens. Je kunt dan het beste kiezen voor stickers die moeilijk te verwijderen zijn, zodat een potentiële dief moeite zal hebben de laptop door te verkopen.

  Laptop opbergen in het kort

  Ter samenvatting de manieren voor het opbergen van laptops op een rijtje:

  • In een laptopkast, laptopkar, laptoplocker of laptoptrolley
  • Op een vaste werkplek
  • In een la of opbergmand in de woonkamer
  • Op een bureau of tafel
  • In een laptoptas
  • En last but not least: in een laptopkluisje

  Conclusie

  Nog even alles op een rijtje!

  • Bewaar je laptop veilig en uit het zicht
  • Bewaar de laptop droog en op een koele plek
  • Berg op een vaste plek op