Op de juiste manier je matras opbergen

  Matras opbergen

  Wil je het matras opbergen? Niet alleen is het verplaatsen en opslaan van matrassen omslachtig, maar als het verkeerd wordt opgeborgen kan je matras gemakkelijk beschadigd raken. Gelukkig zijn er eenvoudige stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je matras in topconditie blijft tijdens de opslag. Laten we in de details duiken over hoe je je matras op de juiste manier kunt bewaren!

  Hoe een matras opbergen?

  Je wilt je matras opbergen, zodat deze nog jarenlang mee kan gaan! Niet alleen creëer je meer ruimte in je slaapkamer en voorkom je beschadigingen, je beschermt de matras tegen beestjes en vieze geurtjes. Lees snel verder.

  1. Maak het eerst schoon

  De eerste stap bij het opbergen van je matras is zorgen dat hij schoon is. Stoffige of vuile matrassen bevorderen schimmelgroei en schimmelvorming, dus zorg ervoor dat je beide kanten van de matras stofzuigt voordat je hem opbergt.
  Als je nog een stap verder wilt gaan en eventuele geurtjes wilt verminderen, strooi dan wat zuiveringszout op elke kant van de matras voordat je hem stofzuigt. Dit zal helpen overtollig vocht te absorberen en je matras langer fris te laten ruiken.

  2. Vind de juiste plaats

  Als je een plek zoekt om je matras op te bergen, zorg er dan voor dat het droog en goed geventileerd is om te voorkomen dat er schimmel op groeit. Bewaar je matras niet op plaatsen als kelders of garages met een hoge vochtigheidsgraad, want dat kan na verloop van tijd schade veroorzaken.
  Probeer, indien mogelijk, een opslagruimte met klimaatbeheersing te vinden met veel ruimte, zodat je geen problemen krijgt met schimmel of meeldauw tijdens het opslaan van je matras.

  3. Inpakken

  Om je matras te beschermen tegen stof- en vuilophoping tijdens de opslag, wikkel je hem strak in met plasticfolie of een beschermhoes voordat je hem opbergt. Dit houdt niet alleen stof en vuil buiten, maar ook ongedierte zoals insecten en knaagdieren die anders je opgeslagen spullen zouden kunnen aantasten.
  Zorg ervoor dat de verpakking strak genoeg is, zodat er geen lucht in kan komen die schimmelgroei of schimmelvorming veroorzaakt tijdens de opslag

  Kun je een matras opgerold bewaren?

  Het korte antwoord is ja! Hoewel het misschien gezond verstand lijkt dat je je matras niet op dezelfde manier zou kunnen oprollen als een slaapzak of yogamat, is het bij sommige matrassen wel degelijk mogelijk.

  Matrassen zijn er in alle soorten en maten, dus afhankelijk van het type matras dat je hebt (bijv. traagschuim, hybride, of binnenvering), kan het oprollen van je matras een optie zijn voor gemakkelijk vervoer.

  Hoe verpak je een matras?

  1. Zorg er eerst voor dat je matras schoon is en vrij van vuil of puin, want dat kan schade veroorzaken bij het oprollen.
  2. Als het oppervlak van je matras schoongemaakt is, draai je de matras om, zodat de kant met de minste vulling naar buiten wijst. Zo voorkom je onnodige kreukels of buigingen bij het oprollen.
  3. Begin dan bij een hoek van het matras en rol het voorzichtig naar het midden toe op tot het een cilindervorm heeft.
  4. Plak beide uiteinden van de opgerolde matras met plakband, tape of iets anders aan elkaar voordat je hem in de daarvoor bestemde ruimte legt, zoals een doos of opbergtas voor vervoer.

  Hoe lang mag een matras opgerold blijven?

  Heb je er ooit over nagedacht hoe lang een matras opgerold kan blijven? Het antwoord zou je kunnen verrassen! Als de matras goed is opgerold en in plastic is opgeborgen, kan hij 6 maanden tot een heel jaar opgerold blijven liggen.
  Hoewel dit misschien te mooi klinkt om waar te zijn, kun je hier alleen van profiteren als de matras niet wordt blootgesteld aan vocht, allergenen, vuil en extreme temperaturen waar hij wordt opgeslagen.
  Met de juiste opslagomstandigheden die je spoelen lekker knus houden als een matras burrito, kan elke matras strak ingepakt blijven tot je klaar bent voor een nieuwe slaapervaring.

  Conclusie

  Een matras opbergen kan dus al heel makkelijk. Nog even alles op een rijtje

  1. Maak hem eerst schoon met wat zuiveringszout en stofzuig hem daarna;
  2. Zoek de juiste plaats waar de temperatuur constant blijft;
  3. En pak hem stevig in met plasticfolie of een beschermhoes voordat je hem opbergt voor maximale bescherming tegen stof en vuil

  Door deze eenvoudige stappen te volgen bij het opbergen van een matras, kun je er zeker van zijn dat die van jou veilig blijft tot hij weer klaar is voor gebruik!