Meest slimme manier voor opruimen van kleine slaapkamer

  Meest slimme manier voor opruimen van kleine slaapkamer

  Ben je op zoek naar de meest slimme manier voor opruimen van kleine slaapkamer? Niet iedereen is gezegend met een ruime slaapkamer. Toch hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Heb je veel spullen, maar slechts een kleine ruimte om ze allemaal in op te bergen? Onze tip van vandaag: met onderbedboxen win je al een heleboel!

  Meest slimme manier voor opruimen kleine slaapkamer

  Voor veel mensen is het huis opruimen niet de leukste bezigheid. Maar het is wel een terugkerend thema. Daarom is het fijn als je wat slimme life hacks kunt opdoen, die van een grote klus een klein karweitje maken. Neem nou onze handige tips voor het logisch indelen van een kleine slaapkamer.

  Kleine slaapkamer groter laten lijken

  Hoe kun je nu een kleinere ruimte optimaal benutten? Hoe laat je een slaapkamer groter lijken? Eén van de tips die we al eerder hebben gedeeld, is het gebruik van lichte kleuren. Als je kiest voor neutrale verf, geeft dit een rustige uitstraling en lijkt een slaapkamer ruimer. Kleuraccenten kun je aanbrengen met kussens, een schilderijtje, een bijzettafel en noem maar op.

  Onderbedboxen zorgen voor meer opbergruimte

  Behalve het gebruik van kleur, kun je ook veel bereiken door alle ongebruikte gaten en hoeken van een slaapkamer te benutten. Een hoge, diepe kledingkast biedt veel opbergruimte bijvoorbeeld. En wat dacht je van de ongebruikte ruimte onder een (hoog) bed? Zet daar een onderbedbox neer en voilà, je hebt een extra plek voor het opbergen van allerlei spullen!

  De voordelen van spullen opbergen onder je bed

  Als je bed hoog genoeg is (en dat is wel aan te raden, zeker in een kleine slaapkamer!), heb je daar nog zeeën van ruimte om spullen op te bergen. Een goede manier om dat te kunnen doen is door onderbedboxen te gebruiken.

  Dit zijn de voordelen van spullen opbergen onder het bed in opbergboxen:

  • Uit het zicht: je struikelt niet meer over die schoenen, als ze netjes onder je bed in een box liggen. Minder intensief
  • Luchtdicht en stofvrij: je (seizoens)items kunnen ook langere tijd opgeruimd worden, zonder dat ze stoffig worden en zonder kans op vieze beestjes.

  Creëer meer opbergruimte met onderbedboxen

  Veel mensen staan er niet bij stil dat er nog opbergruimte is onder het bed. Maar hier kun je dus ontzettend veel ruimte mee winnen. Zeker in een kamer die niet zo ruim is.

  Welke spullen je zoal onder je bed kunt opruimen in een onderbedbox:

  • Beddengoed
  • Seizoenskleding
  • Tuinkussens
  • Schoenen

  Extra tip: Poets eerst even je schoenen voordat je deze opbergt!

  Beddengoed, tuinkussens en kleding opbergen: hoe het beste bewaren

  Nou ja, we hebben het grote geheim hierboven al verklapt! Bepaalde spullen kun je het best in onderbedboxen bewaren. Dus in de winter leg je de tuinkussens uit het zicht onder je bed, in een opberger die je stofvrij kunt afsluiten. Dus een onderbedbox óf een opbergtas.

  Je beddengoed kan ook een mooi plekje onder het bed krijgen, want een onderbedbox schuif je zó weer onder het bed uit als je schone lakens nodig hebt. Je seizoenskleding wissel je afhankelijk van het seizoen om. De rest van het jaar ligt het goed beschermd opgeborgen.

  Met onderbedboxen creëer je ruimte én blijft je kleding en beddengoed:

  • Stofvrij
  • Droog
  • Beschermd tegen vieze beestjes

  Kleine slaapkamer inrichten met bureau

  Heb je ergens nog een klein beetje ruimte over en wil je een extra werkplek inrichten in de slaapkamer? Wat dacht je van een opklapbaar bureautje dat je aan de muur bevestigt? Als je aan het werk gaat, klap je hem uit. Ben je klaar met de werkdag, dan klap je hem weer in en neem hij ook geen onnodige ruimte in beslag.

  Meest slimme manier voor opruimen van kleine slaapkamer. Maar de woonkamer dan?

  Het is fijn om elke dag met een gevoel van rust en ruimte wakker te worden. Maar hoe zit het met de woonkamer? Geen zorgen! Lees hier alle slimme opberg tips om je kleine woonkamer op te ruimen.