Opberg ideeën kinderhoek in woonkamer

  Opberg ideeën kinderhoek in woonkamer

  Opberg ideeën kinderhoek in woonkamer? Gezellige kinderhoek in woonkamer opgeruimd én stijlvol. Het is mogelijk! Heb jij kleinere kinderen die nog graag beneden spelen? En ligt de woonkamer dus vaak bezaaid met speelgoed? Met deze handige tips weet je precies hoe je een rustige speelhoek kunt maken, waardoor je woonkamer opruimen een fluitje van een cent wordt!

  Voordeel speelhoek woonkamer versus speelhoek kinderkamer

  Als je kinderen nog klein zijn, willen ze het liefst dicht bij jou zijn. Overigens zul je dat zelf (meestal) ook willen, omdat je dan beter een oogje in het zeil kunt houden.

  Hoe vaak heb jij je afgevraagd wat je dreumes of peuter nú weer aan het uitspoken is, omdat het ineens wel héél verdacht stil is? Juist…

  Met een speelhoek in de woonkamer kun jij zelf je ding blijven doen, terwijl je lieftallige engeltje niet al te veel kattenkwaad kan uithalen in een andere ruimte.

  Maar hoe zorg je er nou voor dat de speelhoek niet de hele woonkamer overneemt? En kun je een kinderhoek ook integreren in je interieur zodat het niet al te veel opvalt?

  Speelhoek in woonkamer: hoe pak je het aan?

  Het is handig om een centrale plek voor het al het kinderspeelgoed te hebben. Zeker als kinderen in de woonkamer spelen. Een eigen plekje vlakbij jou is wat jonge kinderen het liefst hebben.

  En jij ook, omdat je ze dan in de gaten kunt houden. Door een gezellig speelhoekje in te richten waar je kind zich thuis voelt en lekker zijn of haar gang kan gaan, is iedereen blij.

  Hoe ga je te werk? Bij deze enkele tips!

  • Kies kleuren die bij je interieur passen, dan vallen de kinderspullen minder op.
  • Maak zelf een klein bureautje op maat: bijvoorbeeld door een lange plank te gebruiken die je aan de muur bevestigt.
  • Plaats een of twee kleine kinderstoeltjes bij het bureautje.
  • Een speelhoek met opbergruimte is natuurlijk helemaal handig, bijvoorbeeld door bijpassende kratjes of opruimmanden te gebruiken onder het bureau of aan de muur.
  • Hang een paar stijlvolle planken aan de muur en zet een leuke lamp neer die van je woonkamer en de speelhoek één geheel maken.

  TIP: Je kunt met opbergmanden kinderkamers netjes opruimen, maar wat dacht je ervan om ze voor het speelhoekje in de woonkamer te gebruiken?

  Speelhoek dreumes, speelhoek peuter of speelhoek kleuter: zit er verschil tussen?

  Je kind groeit en de speelhoek groeit mee. Een speelhoek inrichten is daarom een meegroeiproces. Kies een speelgoedkist voor de allerkleinsten en een tekentafel voor oudere kinderen.

  Speelhoek inrichten kleine woonkamer

  Een klein kinderhoekje in een woonkamer die wat aan de krappe kant is, kan óók. Ideeën over speelhoeken zijn in overvloed online te vinden, waarbij het vaak ook gaat over speelgoed opbergen.

  Kleine speelhoek woonkamer inrichten

  Een super tip voor het inrichten van een kleine speelhoek in een kleine woonkamer:

  • Gebruik een speelgoedkist of een houten krat met wielen (en een rem!). Deze kun je op het moment van spelen ergens in de woonkamer plaatsen. Na het spelen zet je hem weer aan de kant, in een hoek of ergens anders waar ruimte is. Bijvoorbeeld met een kussen erop, zodat je er een extra zitplek mee kunt creëren.

  In de kist kun je speelgoed opbergen, boeken opbergen en knuffels opbergen. Daarnaast vind je het misschien leuk om een paar mooie boeken of ander speelgoed juist uit te stallen op een speciale kinderboekenplank.

  Speelhoek woonkamer Pinterest

  Wist je dat Pinterest vol staat met ideeën voor de meest elegante, opgeruimde, gezellige hoekjes voor kinderen die perfect passen bij allerlei interieurstijlen? Echt de moeite waard om daar eens rond te neuzen.

  Een paar Pinterest tips voor een woonkamer speelhoek die ons opvielen:

  • Latjes/plankjes met knijpers/clips waar je kunstwerken van de kids aan op kunt hangen.
  • Stijlvolle houten bakken waarin je kinderen speelgoed opruimen, in bij je interieur passende kleuren geschilderd.
  • Een speelkeukentje, maar dan geschilderd in de kleuren die bij je interieur passen, met handgrepen die ook precies bij de woonkamer passen.

  Voorkom de meest gemaakte fouten bij het opruimen met kinderen >>