Spullen opbergen camper: handige opbergtips en ideeën

  Opbergen camper

  Vind je deze twee woorden ook belangrijk: opbergen camper. Dan ben je aan het juiste adres! Lees in deze blog alles over handige opberg ideeën voor rondslingerende spullen. Lees snel verder.

  Opbergen camper

  Heb je een camper of caravan en ga je daarmee op pad, dan wil je daar van alles in kwijt wat je tijdens je reis nodig hebt. Te veel meenemen is niet handig, maar wat is te veel en hoe zorg je voor een praktische indeling van je camper? Wij hebben voor jou het internet afgespeurd op zoek naar slimme camper oplossingen. Zo kun jij georganiseerd en totaal ontspannen op reis.

  Handige opbergtips camper op een rij

  Hieronder alvast in het kort enkele tips voor het praktisch opbergen van al je spullen in je camper of caravan (inspiratie):

  • Opbergboxen en opbergkratten of stapelbare lades: wil je makkelijk kunnen zien wat erin zit, kies dan voor doorzichtig plastic. Wil je juist verbergen wat voor spullen erin zitten, kies dan voor zwart ondoorzichtig plastic, voor een opgeruimde aanblik.
  • Hangende organizers met verschillende vakken: hierin kun je kleine spullen opbergen die anders een eigen leven gaan leiden, zoals zonnebrandcrème of andere crèmetjes, lippenbalsem en zonnebrillen, tablets en smartphones; en noem al het kleine spul maar op.
  • Opbergtassen: bijvoorbeeld voor kleding en schoenen (zie ook hieronder).
  • Antislipmatten: voor op plankjes en in kastjes, zodat je keukengerei niet gaat schuiven.
  • Organisers voor lades: deze zijn er in allerlei uitvoeringen, sommige zijn verstelbaar – en je kunt natuurlijk ook zelf aan de klus gaan en iets maken. Bijvoorbeeld met een geperforeerde plaat en stokjes/latjes of een pegboard.

  Glazen opbergen in camper

  Neem je glazen mee op vakantie, dan wil je dat ze het ook overleven als je over een hobbelige weg rijdt of als je een keer hard moet remmen. Gebruik hiervoor een glazen foam holder, oftewel een glazenhouder van stevig schuim: hierin staan de glazen vast: het zachte (maar stevige) foam biedt bescherming en houdt je glazen heel tijdens je reis.

  Kleding opbergen in camper

  Kleding opbergen in caravan of camper kan een ingewikkelde klus zijn. Zeker als je wilt kunnen variëren en voor allerlei weerstijlen kleding mee moet nemen. Gelukkig zijn er allerlei handige oplossingen voor het meebrengen van kleren.

  Zo kun je een kledingtas gebruiken om je kleding netjes in op te bergen. Er zijn ook kledingtassen te koop die je vacuüm kunt zuigen. Zo kun je de kleding nog compacter opbergen.

  Wil je kleding ophangen, gebruik dan een meervoudige kledinghanger: voor het geval je een jurk of overhemd netjes wilt houden tijdens je reis of vakantie. Deze kleerhangers zijn meerdere hangers in één, schuin onder elkaar, waardoor de ruimte beter benut wordt.

  Wil je meer weten over kleding opbergen in een kleine ruimte? Ga dan door naar dit artikel >>

  Schoenen opbergen in camper

  Voorkom rondslingerende schoenen door ook je schoenen netjes op te ruimen in de caravan of camper. Enkele tips:

  • Schoenenzak voor camper: op te hangen of neer te leggen, in elk geval blijven de paartjes zo bij elkaar.
  • Schoenendoos of -dozen: kies ervoor de originele schoenendoos mee te nemen, al dan niet gedecoreerd, en ruim daarin je schoenen op.
  • Hangende organizer met vakken: heb je ergens nog een deur of stukje van de wand over? Hang hieraan dan een organizer met vakken voor je schoenen.

  Wil je meer handige tips voor het opbergen van je schoenen en laarzen? Ga door naar dit artikel >> 

  Bestek opbergen in camper

  Servies opbergen camper: hoe vervoer je alle borden, bekers en bestek op een veilige manier?

  Bestekbakken… er bestaan verschillende soorten, waaronder ruime bakken met verschillende vakken voor de soorten bestek (lepels, messen, vorken, kleinere lepels of gebaksvorkjes, opschepgerei, roerspanen, enzovoort).

  Daarnaast zijn er ook bestekbakken waar je bestek precies inpast, zodat het niet heen en weer kan schuiven of los kan schieten tijdens het hobbelen over spannende weggetjes tijdens je vakantie.

  Borden kun je rechtop zetten in speciale bordenrekken of in verstelbare lade-/kastorganizers. Het is bovendien altijd aan te raden om antislipmatjes te gebruiken zodat je servies niet gaat schuiven.

  Wil je optimaal de ruimte in je keuken benutten en slimmer je voorraad opbergen? Ga dan door naar dit artikel >>

  Conclusie

  Dus… Opbergen camper. Deze twee woorden ken je nu wel! Maar nog even alles op een rijtje:

  • Gebruik foam holders om je glazen netjes op te bergen;
  • Berg je kleding op met tassen of zakken die vacuüm zuigt;
  • Organiseer je schoenen horizontaal met hangende vakken;
  • Leg je servies in bestekbakken die precies passen (beweegt het nauwelijks).

  That’s it! Met welke tips ga jij aan de slag? Deel het in de comments!