Opbergen knutselspullen: hoe bewaar je knutselspullen?

  Opbergen knutselspullen

  Opbergen knutselspullen? Het opbergen is niet alleen handig, het is ook nog eens leuk om te doen. Van al die kleurige potloden, stiften en pennen – en verf, papier, krijtjes of kralen – word je toch helemaal vrolijk? Zeker als het mooi georganiseerd is. Op kleur bijvoorbeeld.

  Hoe berg je knutselspullen op?

  Als je van knutselen houdt of als je kinderen van knutselen houden, kun je op een gegeven moment een aardige hoeveelheid knutselspullen verzameld hebben.

  Zeker als je met meerdere personen in één huis woont en iedereen een andere hobby heeft, kun je af en toe door de glitters de hobbyspullen niet meer zien. Dan is het tijd om te gaan organiseren.

  Wij hebben weer een paar tips voor je op een rijtje gezet!

  Knutselspullen opruimen doe je zo!

  Afhankelijk van de ruimte in je huis en de plek waar je de spullen wilt opruimen, zijn er verschillende manieren om het knutselgerei te bewaren.

  Heb je een hobbykamer, dan is het opruimen wat minder ingewikkeld, omdat je alle spullen in dezelfde ruimte kwijt kunt. Met een paar vakkenkasten kom je al een heel eind.

  Heb je her en der knutselspullen opgeruimd in verschillende kamers (woonkamer, kinderkamer), dan moet je vaak wat creatiever te werk gaan. Hier volgen een paar opties:

  • Knutselkar maken van een keukentrolley, met hangende bakjes, staande pennenbakjes, DIY tekendozen (gepersonaliseerd met naam). Er zijn online allerlei trolleys te vinden, met of zonder wieltjes, die je precies zo kunt indelen als je wilt.
  • Vakkenkast met opbergmanden of boxen: plak er wat etiketten op waarop je schrijft wat er in de bak zit en je creëert een boel overzicht.
  • Kratten of kleinere kratjes, stapelbare lades voor papier en ander spul.
  • (Kleine) hangende of staande bakjes, pennenbakjes, bakken met of zonder deksels.

  Je hoeft trouwens niet alles nieuw te kopen. Een beetje rondsnuffelen in een kringloopwinkel of op marktplaats kan ook veel opleveren. En wat dacht je van lege potjes? Daarin kun je klein spul opbergen zoals kralen of stickers (inspiratie).

  Bovendien kun je bestekbakken gebruiken, met verschillende vakjes waarin je washi tape of andere kleine knutseldingetjes kunt opbergen.

  Tekenspullen opbergen: potloden, stiften, pennen en papier

  Voor alle (beginnende) kunstenaars moet je uiteraard de nodige tekenspullen in huis hebben. Wat dacht je van gekleurde pennen in allerlei uitvoeringen, zoals gelpennen, fineliners en balpennen? En de vele kleurpotloden, stiften, krijtjes… En dan hebben we het nog niet eens gehad over de tekenblokken, schetsblokken en losse blaadjes.

  Al deze attributen moeten ergens in bewaard worden. Hier een paar slimme opties:

  • Bakjes om op te hangen: bijvoorbeeld aan de eerder genoemde knutselkar.
  • (Pennen)bakjes om neer te zetten op de tekentafel (of in de trolley).
  • Staande bakjes met deksel, waarin potloden liggend opgeruimd worden.
  • Opberglades kun je gebruiken voor papier, maar ook voor het schrijfgerei of tekengerei. Deze stapellades passen vaak in een kast, maar je kunt ze ook op de grond of op een plank zetten.

  Merk je dat niet alleen de tekenspullen en andere knutselspullen rommel geven, maar ook speelgoed en knuffels?

  Laat je dan inspireren door dit artikel >>

  Nog een paar: opbergbox knutselspullen, deurhanger, koffer of knutseltas

  Als knutselspullen opbergen nog een hele uitdaging lijkt, helpen we je graag verder. Want de mogelijkheden zijn wel degelijk aanwezig! Lijkt het soms een never-ending-story? Bekijk dan deze handige opbergmogelijkheden.

  • Opbergbox hobbyspullen: kies een box met vakken, een doorzichtige box, een stapelbare box.
  • Opbergkoffer knutselspullen: heel handig met al die verschillende vakjes!
  • Opbergtas knutselspullen: voor het geval je het ook eens ergens mee naartoe wilt nemen.
  • Deur organizer (doorzichtig): aan je deur kun je een organizer hangen met verschillende vakjes. Deze zijn er in stoffen uitvoering, maar ook met doorzichtige vakjes.

  Kast opbergers: leuke kleurrijke opbergmanden

  Heb je in de knutselkamer, kinderkamer of woonkamer een vakkenkast, dan kun je ervoor kiezen kleurrijke opbergmanden te gebruiken. In elke mand kun je knutselspullen bewaren.

  Een blauwe voor het knutselpapier of knutselkarton, een roze voor alle potloden en stiften en een rode of gele opbergmand voor alle verf en kwasten.

  Multifunctioneel en ordelijk

  Een opbergmand is trouwens ook handig voor knuffels en je kunt daarin natuurlijk ook boekjes opbergen. Een groot voordeel van een opbergmand is dat het gelijk een stuk opgeruimder oogt.

  Je ziet immers alleen maar de mand en niet de inhoud. Overigens zijn er ook doorzichtige opbergbakken te koop, voor het geval je juist wél wilt kunnen zien wat erin zit.

  Nog een voordeel is dat je een opbergmand, opbergbak of lade uit een stapelbare ladekast makkelijk eruit kunt pakken als je de knutselspullen wilt gebruiken. Daarna is het binnen een mum van tijd weer opgeruimd.

  Conclusie: opbergen knutselspullen

  Opbergen knutselspullen, het is dus mogelijk met deze handige tips!

  • Berg je knutselspullen op een vaste plek op
  • Ruim je tekenspullen slimmer op
  • Maak optimaal gebruik van de ruimte
  • Berg kleurrijk en gezellig op met opbergmanden

  Nu ken je alle tips en tricks! Dus, opbergen knutselspullen? Je kan direct aan de slag.

  Waar ga jij mee aan de slag? Deel jouw ervaringen in de comments!