3 voordelen van opbergen met kast mandjes

  Opbergen met kast mandjes

  Opbergen met kast mandjes? Wat ons betreft moet opruimen vooral makkelijk zijn. En dat is het! Want wie heeft er nou tijd (of zin) om drie uur per dag bezig te zijn opruimen? Het liefst wil je de woonkamer (of elke andere ruimte in huis) in een handomdraai aan kant hebben.

  Bij deze een tip: gebruik voor het opruimen een (vakken)kast met mandjes!

  Vakkenkast met mandjes: drie voordelen in ‘t kort

  Een paar voordelen van opbergen met kast mandjes:

  • De kast oogt al snel netjes: alles zit netjes opgeruimd in een mand en staat en ligt dus niet los in de kast.
  • Je kunt vlot opruimen: als je even geen tijd hebt om grondig op te ruimen, pak je een (overgebleven) mand en schuif je daar wat spullen in om ze snel uit het zicht te hebben.
  • Van stijl wisselen is heel makkelijk: als je een vakkenkast hebt en je wilt een keer wat meer of minder kleur in de woonkamer, kun je eenvoudig een paar manden in een andere kleur aanschaffen om een heel ander beeld te scheppen in de woonkamer.

  Mandjes voor in kast zijn praktisch en stijlvol

  Een kast waarin je allerlei opbergmandjes hebt, kan een super aanvulling zijn in je huis. In de verschillende manden, kun je verschillende items opbergen. Spulletjes, rommel en andere gebruiksvoorwerpen zie je niet meer, omdat ze netjes (of minder netjes) opgeborgen zijn in de diverse manden (inspiratie).

  Stoffen of rieten manden voor in kast

  Je hebt opbergmanden in allerlei uitvoeringen. Kies je eigen kleur en je eigen materiaal. Je hebt mandjes van stof of mandjes van riet. Daarnaast zijn er ook kartonnen of plastic bakken.

  Opbergen met kast mandjes is bijvoorbeeld handig als er visite komt en je geen tijd hebt om grondig op te ruimen. Met een paar opruimhandelingen heb je de manden gevuld en netjes in de kast staan. Net op tijd voordat de bel gaat. Het uitzoeken kun je op een rustiger moment doen.

  Labelen voor ultiem overzicht

  Hierboven hadden we het over de handigheid van mandjes in je vakkenkast om even snel wat spullen uit het zicht op te bergen. Je kunt van alles aan de kant schuiven in een opbergmand en deze mand in de kast zetten als je haast hebt. Het uitzoeken kan later wel.

  Wat je óók kunt doen is de verschillende opbergmanden voorzien van een etiket, waarop staat wat er in de betreffende mand thuishoort. Zo ziet iedereen in één oogopslag welke spullen waar thuishoren en is opruimen ineens een fluitje van een cent geworden.

  Wil je andere tips voor het opruimen van je huis? Bekijk deze hier >>

  Aanvulling op vakkenkast

  Een eenvoudige vakkenkast tover je om tot een ware aanvulling op je interieur. Waarom? Omdat je kunt kiezen uit allerlei kleuren en stijlen opbergmanden om de kast te vullen. Passen er vooral donkere kleuren in je interieur? Kies dan voor grijze of zwarte opbergmanden.

  Heb je juist zin om er een kleurrijk geheel van te maken? Kies dan andere kleuren uit de regenboog. En als je na een tijdje wat anders wilt, mix en match je weer een serie andere kleuren bij elkaar.

  Opbergmand voor je dekens

  Stel, het wordt weer kouder. (Oké, misschien moet je daar nu nog niet aan denken, met die zomerse temperaturen buiten.) Maar als het straks weer tijd wordt om binnen met kaarsjes aan en een dekentje op de bank te zitten, is het heel handig als de dekens binnen handbereik liggen.

  Heb je het koud? Pak binnen handbereik je dekentje uit de vakkenkast. Heb je hem niet meer nodig? Dan kun je hem opbergen in een mooie opbergmand. Trouwens, als je de komende maanden buiten wilt zitten en de avond nét wat koeler wordt, kun je ook even snel een deken uit de kast pakken.

  Wil je nog meer tips om je woonkamer op te ruimen? Laat je hier inspireren >>

  Conclusie: opbergen met kast mandjes

  • Mandjes zijn stijlvol en praktisch
  • Snel en makkelijk opbergen van spullen
  • Vele stijlen uitproberen

  Wat zijn voor jou de grootste voordelen met het opbergen met kast mandjes? Deel het in de comments!