Opbergers kinderkamer: leuke opruimoplossingen voor speelse kamers

  Opbergers kinderkamer leuke opruimoplossingen voor speelse kamers

  Opbergers kinderkamer: leuke opruimoplossingen voor speelse kamers. Een opgeruimde kinderkamer is iets waar we vaak alleen in onze dromen van kunnen genieten. Zelfs als het wel lukt om orde te scheppen in de chaos, is dat vaak maar van korte duur. Toch kun je er met kinderkamer opbergers voor zorgen dat opruimen wél makkelijker wordt. En misschien zelfs leuker!

  Speelgoed opbergen kinderkamer

  Het opbergen van speelgoed op de kinderkamer is een dagelijks terugkerend thema. Natuurlijk wil je dat je kinderen gewoon lekker kunnen spelen op hun kamer.

  Maar als je ’s avonds op weg naar het bed je nek breekt over rondslingerende autootjes en legoblokjes…

  Speelgoed opbergen op de kinderkamer wordt leuker en makkelijker met onze handige opruimoplossingen.

  Opbergen speelgoed

  Speelgoed opbergen op de slaapkamer(s) van je kroost behoort tot de orde van de dag. Het zou leuk zijn als opruimen grotendeels door het kind zelf gedaan werd.

  Gelukkig is ‘opruimgedrag’ wel aan te leren. Het helpt bijvoorbeeld als een kind weet welke spullen op welke plek thuishoren.

  Geef alle soorten speelgoed een eigen plekje. Dan is het opruimen zó gepiept.

  Ideeën voor gebruik opbergers kinderkamer

  We hebben weer een paar ideeën bij elkaar gezocht om je te helpen de boel weer aan kant te krijgen. Gebruik bijvoorbeeld een bak voor lego die precies in de kast past.

  Of kies voor een mand vol knuffels die gezellig en knus in een vergeten hoekje van de kamer past. Een onderbedbox met spullen waar je kind makkelijk bij kan. Misschien een idee voor de grote autoverzameling?

  Opruimen aanwennen

  Dan is het alleen nog een kwestie van leren opruimen. Blijf met je kind oefenen om elke dag op te ruimen. Voor het slapen gaan mag alles weer terug naar zijn eigen ‘bedje’ of zijn eigen plekje. De knuffels hebben een eigen knusse hoek, de auto’s kunnen in die bak, enzovoort.

  Leer je kind daarnaast aan om een item direct na het spelen op te ruimen. Eerst het ene speelgoed opruimen, dán pas een nieuw stuk speelgoed pakken. Zo kan het niet gebeuren dat de hele kinderkamer ontploft met speelgoed.

  Ben je op zoek naar nog meer tips om het speelgoed op te ruimen? Lees dan hier verder >>

  Boekenkast kinderkamer

  Een minder handige verzamelplek voor allerlei prullaria, is de boekenkast. Op de één of andere manier trekt een boekenkast gewoon rotzooi aan.

  Je moet iets kwijt en die plank is nog leeg, dus zet je het daar maar neer. Natuurlijk is dat niet de bedoeling. Je kunt een open kast of boekenkast op de kinderkamer ordelijker maken, door er manden in te plaatsen.

  Een mand of andere opberger in de boekenkast geeft een opgeruimdere aanblik. Daarin verzamel je spullen die bij elkaar horen. Erop plak je een etiket waarop staat wat erin zit. En voilà. Een opgeruimde kinderkamer.

  Speelgoed opbergen woonkamer

  In veel gezinnen ligt er ook speelgoed in de woonkamer. Zeker zolang er kinderen rondhuppelen (of kruipen) die nog te jong zijn om alleen op hun eigen kamer te spelen.

  Elke avond als de kinderen op bed liggen, mag je weer de hele woonkamer door op zoek naar verloren speelgoed. Dat moet toch anders kunnen! Met onze stijlvolle opbergers schep jij ook in de woonkamer weer orde in de chaos.

  Bij deze enkele voorbeelden van opbergers voor de woonkamer:

  • Een vakkenkast gevuld met stijlvolle manden of opbergbakken.
  • Mooie manden waar bijvoorbeeld knuffels in passen.
  • Een kast met deurtjes om rommelig uitziend speelgoed achter te ‘verstoppen’.

  Opbergers kinderkamer leuke opruimoplossingen voor speelse kamers

  Het opbergen van kinderspeelgoed in zowel kinderkamer als woonkamer wordt makkelijker én mooier met de opruimoplossingen van Fruits & Vikings. We hebben tal van mooie opbergers die in elk interieur passen. Neutrale kleuren of uitgesproken kleuren, de keuze is aan jou.