Opgeruimd het nieuwe jaar beginnen!

  Opgeruimd het nieuwe jaar beginnen

  Rond de jaarwisseling zullen de meeste mensen allerlei goede voornemens hebben. Eén van die dingen is misschien wel: opgeruimd het nieuwe jaar beginnen. Ontdaan van alle rommel, kun jij vol frisse moed 2022 tegemoet zien! En dat gaat zeker lukken, wanneer alle spullen in huis een vaste plek hebben.

  Als er een jaar wordt afgesloten kun je nostalgisch worden en terug willen naar die ‘goeie ouwe tijd’. Aan de andere kant kun je juist heel erg uitzien naar een nieuw begin. En op wat voor manier kun je dat beter doen, dan door je huis eens flink onder handen te nemen? Men zegt niet voor niks: een goed begin is het halve werk. Toch?

  Hoe ga jij opgeruimd het nieuwe jaar beginnen?

  Dus, je hebt je voorgenomen je huis onder handen te nemen. Maar hoe ga je dat eigenlijk aanpakken? We hebben diverse tips voor je om de grote schoonmaak makkelijker te maken. Bovendien hebben we allerlei handige opbergoplossingen. Praktisch en stijlvol.

  Wil jij alleen je slaapkamer opruimen? Of wil je de woonkamer organiseren? De keuken ordenen? Wat je ook van plan bent, met onze opruimtips heb je die klus zo geklaard. Kom maar op 2022!

  Zet een opruimdag in je agenda

  Om te beginnen is het handig om een dag in je agenda te blocken. Kies er bewust voor op die dag geen andere dingen te doen, maar je alleen bezig te houden met het opruimen.

  Ga vervolgens aan de slag, maar denk niet in ‘volledige ruimtes’ maar in categorieën. Oftewel, in de slaapkamer richt je jouw aandacht eerst op het opruimen van alle kleding. Pas als je dat klaar hebt, ga je door naar de volgende categorie. Boeken bijvoorbeeld. In de woonkamer pak je eerst het speelgoed aan en daarna de boeken of tijdschriften. Enzovoort. Zo blijft de opruimklus overzichtelijk.

  Zorg er daarna voor dat alle spullen hun eigen plek krijgen. Probeer jezelf aan te wennen dat je iets op die plek teruglegt zodra je het niet meer nodig hebt. Wanneer je er een gewoonte van maakt om gebruikte voorwerpen meteen na gebruik op te bergen, kan het nooit meer een al te grote puinzooi worden. Bewaar boeken bij boeken, sleutels bij sleutels, et cetera.

  Wanneer je bezig bent met het opruimen per categorie (wat overigens bedacht is door opruimgoeroe Marie Kondo), bekijk dan alle spullen zorgvuldig. Bewaar de dingen waar je blij van wordt. Doe weg waar je niets meer mee kunt.

  Tips voor een opgeruimd huis

  Heb je alle spullen uitgezocht en gecategoriseerd in ‘bewaren’ of ‘wegdoen’? Heel mooi! Dan kun je nu direct je auto of bakfiets (of desnoods de kinderwagen) volladen met de dingen die weg moeten. Breng ze direct naar de kringloop of naar de stort. Dan kun je het immers ook niet steeds blijven uitstellen én zie je meteen het resultaat van je harde werken.

  Nu je alle ruimtes in huis weer aan kant hebt, kun je achterover gaan leunen. Het is tijd om te genieten van de rust en ruimte die je hebt gecreëerd. En je mag ook best een beetje trots zijn op jezelf! Jij kunt met frisse moed beginnen aan weer een nieuw kalenderjaar.

  Opgeruimd het nieuwe jaar beginnen met onze hulp

  We hebben tal van oplossingen die jou kunnen helpen bij het opruimen van je huis. Denk bijvoorbeeld aan onderbedboxen voor op de slaapkamer. Of aan kledingtassen om je seizoenskleding in op te bergen. En wat dacht je van chique uitziende opbergboxen voor in de woonkamer? Geef elke ruimte een make-over en laat het nieuwe jaar maar beginnen!