Opruimtips voor als de slaapkamer opruimen niet je hobby is

  Opruimtips voor als de slaapkamer opruimen niet je hobby is

  Opruimtips voor als de slaapkamer opruimen niet je hobby is? De één houdt ervan om gewapend met een plumeau, een stofzuiger en een grote opruimwoede zijn wanordelijke slaapkamer te grazen te nemen. Een ander heeft er een gruwelijke hekel aan. Tot welk kamp jij ook behoort, feit blijft dat je slaapkamer opruimen bij het leven hoort. Toch zou het fijn zijn als het wat minder vaak zou hoeven gebeuren of dat het gewoon wat makkelijker kon.

  Motivatie kamer opruimen ontbreekt

  Merk jij dat de motivatie om je slaapkamer op te ruimen ontbreekt? Maak je geen zorgen, met onze opruimoplossingen heb jij die klus zo geklaard. Het kost je geen moeite meer om alle spullen op de juiste plek op te ruimen en — geloof het of niet — je krijgt er af en toe zelfs zin in om aan de slag te gaan. Als jij je afvraagt: “Waarom lukt opruimen niet?” dan voorzien wij jou graag van een paar handige tips en opruimtrucs om ervoor te zorgen dat opruimen wél lukt.

  Slaapkamer opruimen checklist

  Met een checklist in de hand heb jij je slaapkamer in no-time weer aan kant. Plus, als je gebruikmaakt van handige opbergmanden of bakken, schep je meteen meer orde in de chaos. En met een beetje geluk houd je de slaapkamer dan ook netjes.

  Hieronder wat tips om je kamer op te ruimen:

  • ’s Ochtends je bed opmaken
  • Regelmatig je beddengoed verschonen (elke week)
  • Kasten en nachtkastjes afstoffen
  • Stofzuigen en af en toe dweilen
  • Kleding netjes in de kast leggen en/of hangen

  Slapen in stoffige kamer gezond?

  De vraag of het gezond is om in een stoffige slaapkamer te slapen, is eigenlijk een open deur. Natuurlijk is het niet gezond om in een stofrijke omgeving te slapen. Maar als jij aan de hand van onze tips aan de slag gaat, zorg je er zelf voor dat die ruimte waar je zo’n groot deel van je (slapende) leven doorbrengt een gezonde ruimte is.

  Slapen in kamer met was: niet optimaal

  Wie kent het probleem van die stapels (schone) was die zichzelf niet opruimen? Maar toch, een slaapkamer organiseren hoeft niet moeilijk te zijn. Met onze oplossingen kost het je lang niet meer zoveel moeite om je slaapkamer netjes te houden. Wij verkopen stijlvolle bakken en manden waarin je allerlei spullen op kunt bergen. Zo kun je handig opruimen.

  Kledingtassen voor de zomer- en winterkleding

  Heb je te weinig ruimte in de kast voor zowel je zomerkleding als je winterkleding, dan kan het al gauw een chaos worden op je kamer. Maar als je gebruikmaakt van onze handige opruim oplossingen, hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken. Verdeel de kleren per seizoen in onze opbergtassen of onderbedboxen. Hang alleen die kleren in de kast die je nodig hebt.

  Kamer opruimen schema

  Nog steeds niet overtuigd? Geen zorgen, want je krijgt nog meer opruimtips voor als de slaapkamer opruimen niet je hobby is! Als je het bijhoudt, is het helemaal niet zoveel werk om je slaapkamer netjes te houden. Belangrijk is het dat je weet welke klusjes erbij komen kijken en dat je ze met enige regelmaat uitvoert. Zo is het voor de gezondheid bijvoorbeeld goed om regelmatig af te stoffen en de stofzuiger door je slaapkamer te halen.

  Hierboven hebben we al een lijstje met allerlei opruimklusjes de revue laten passeren. Als je die lijst erbij pakt, hem uitprint en erbij zet hoe vaak je de betreffende klus ongeveer moet uitvoeren, heb je een opruimschema te pakken.

  Voorbeeld opruimschema

  • Bed verschonen: elke week
  • Stofzuigen: (liefst) twee keer per week
  • Afstoffen: elke week
  • Was opruimen: zodra je die opgevouwen hebt
  • Winterkleding in de kast hangen: tegen de herfst, als het kouder wordt
  • Zomerkleding in de kast hangen: tegen de lente, als het weer warmer wordt

  Slaapkamer opruimen: tijd voor de grote schoonmaak!

  Voordat je begint kun je bij ons inspiratie opdoen. Onze stijlvolle en tegelijkertijd praktische oplossingen helpen je die schoonmaakklus zo snel en prettig mogelijk te doen verlopen. Zo is je slaapkamer opruimen geen karwei meer, maar een eitje.