Hoe het beste schoonmaakspullen opbergen?

  Schoonmaakspullen opbergen

  Ben je benieuwd hoe schoonmaakspullen opbergen het beste kan? Soms lijkt het een never ending story maar geen zorgen! Met deze handige tips wordt het opbergen van alle schoonmaakmiddelen een fluitje van een cent. Lees snel verder!

  Hoe berg je schoonmaakmiddelen op?

  Of je het nu prettig vindt of niet, we hebben nu eenmaal schoonmaakmiddelen nodig voor een fris en opgeruimd huis. Iedereen heeft dus schoonmaakmiddelen in huis.

  Niet zo gek dat je jezelf de vraag stelt: hoe berg ik mijn schoonmaakmiddelen het beste op?

  Vaak bewaren we het onder de gootsteen in de keuken. Denk aan sponsjes, afwasborstels, afwastabletten, schoonmaakmiddelen, doekjes en ga zo door… Maar hierdoor kan het al gauw een rommelige plek worden.

  Ook is de ruimte onder de gootsteen beperkt en heb je weinig plek voor alle schoonmaakspullen…

  Dus, met andere woorden: we herkennen het allemaal wel dat het soms een rommeltje wordt. Hierdoor wil je slim de schoonmaakspullen opbergen.

  Maar geen zorgen, we helpen je graag verder!

  De eerste vraag die je voor jezelf wilt beantwoorden, is de volgende: wil je alle schoonmaakspullen op een plek bewaren?

  Zo ja, hoe voorkom je dan dat het een rommeltje wordt?

  • Bewaar losse schoonmaakspullen in aparte opbergboxen: door alle losse spullen hun eigen opbergbox te geven, creëer je direct orde en overzicht. Denk aan schuursponsjes, afwasborstel, vaatwastabletten en ga zo door!

  Extra tip: voorzie de opbergboxen van een eigen labelsticker, zodat je in één oogopslag alles weet te vinden!

  Zo nee, waar bewaar je dan alle schoonmaakspullen?

  • Maak voor iedere ruimte in je huis een schoonmaakkit: heb je bijvoorbeeld een wekelijkse schoonmaak in de badkamer? Bewaar dan alle schoonmaakspullen die je voor de badkamer gebruikt in dezelfde emmer.

  Ben je benieuwd naar meer handige tips om de keuken op te bergen? Ga dan door naar dit artikel >>

  Waar moet je schoonmaakmiddelen bewaren?

  Waarom zijn schoonmaakspullen opbergen zo belangrijk? Een van de belangrijkste redenen dat je de schoonmaakmiddelen op een bepaalde plek bewaart, is de veiligheid van anderen. Oftewel, zorg ervoor dat alle schoonmaakmiddelen buiten het bereik van kinderen wordt opgeborgen.

  Wil je gewoon de schoonmaakmiddelen handig bewaren?

  Dan kan je een praktischere manier van opbergen kiezen door de volgende vraag te stellen: welke schoonmaakspullen heb je in welke ruimte het meeste nodig?

  Wat hiermee wordt bedoeld?

  Je hebt natuurlijk geen zin om van de badkamer naar de kelder te lopen voor die ene schoonmaakdoekjes. Of helemaal naar zolder om de vaatwastabletten te pakken…

  In dat geval is het raadzaam om op iedere verdieping de belangrijkste en meest gebruikte schoonmaakspullen op te bergen.

  In de keuken is het logischer om vaatwastabletten, theedoeken en afwasborstels te bewaren. In de badkamer vind je het misschien handiger om de raamwisser op te hangen.

  Hoe schoonmaakspullen opbergen in keukenkast?

  De beste manier om schoonmaakspullen in de keukenkast op te bergen, is door te categoriseren. Stel je nu eens voor dat je in de keukenkast het volgende opbergt: broodbeleg, mokken, schoonmaakspullen en kookboeken.

  Geef in dit geval alles een eigen plank.

  Het kan voorkomen dat verpakkingen van artikelen op elkaar lijken door kleur en grootte. Door alle artikelen en spullen te categoriseren, voorkom je dat je broodbeleg met schoonmaakmiddel verward (inspiratie).

  Dit is niet alleen veiliger, maar het scheelt ook tijd met het zoeken naar de juiste spullen!

  Wil je liever de ruimte in de keukenkast optimaal benutten? Laat je dan door deze tips inspireren!

  • Gebruik een roterende opberger: door de schoonmaakspullen in een roterende opberger te plaatsen, hoef je alleen maar het plateau te draaien. Op die manier kom je makkelijk bij de achterste spullen.
  • Installeer keukenkast rekjes: handige keukenkastrekjes zorgen ervoor dat je alle vormen schoonmaakflessen, spuitflacons en dergelijke spullen eenvoudig kan opbergen.

  Wil je meer slimme manieren kennen om de keukenkast op te ruimen? Ga dan door naar dit artikel >>

   Conclusie

  Je weet nu hoe je het beste schoonmaakspullen kan opbergen! Nog even alles op een rijtje:

  • Bewaar losse schoonmaakspullen op vaste plekken
  • Maak voor iedere ruimte in het huis een schoonmaakkit
  • Berg de schoonmaakspullen buiten het bereik van kinderen op
  • Geef alle spullen in de keukenkast haar eigen plank
  • Maak optimaal gebruik van de ruimte in de keukenkast door handige organizers

  Welke tips heb jij het meeste aan? Deel jouw ervaringen in de comments!