Hoe het beste je sieraden opruimen

  Sieraden opruimen

  Hoe kun jij (al) je sieraden opruimen op een mooie én praktische manier? We hebben wederom een paar handige tips voor je verzameld. Plus: je kunt ook je sieraden opruimen met DIY oplossingen.

  Hoe sieraden opruimen op een overzichtelijke manier

  Vooral kettingen en armbandjes hebben de neiging om in de knoop te raken als ze met z’n allen op een hoop belanden. Met deze tips is dat verleden tijd. Een ketting of armband kun je het beste ophangen, want dan blijft hij langer mooi en raakt hij niet in de war. Plus: je kunt er zelfs een eye catcher van maken.

  Kettingen, armbanden en oorbellen opbergen

  Voor het beste overzicht is het slim om al je sieraden te verzamelen en op een vaste (logische) plek op te ruimen. Zorg ervoor dat je geen oorbellen laat slingeren op allerlei (op dat moment handig lijkende) plaatsen in verschillende ruimtes, want je gaat ze geheid kwijtraken.

  Een van oplossingen voor het opbergen van sieraden is in een daarvoor speciaal ontworpen bijouxbox of juwelen box. Zo’n sieradenkist of sieradenkast heeft heel veel verschillende vakjes en ophangruimte voor je ringen, armbanden, oorbellen en kettinkjes.

  Sommige uitvoeringen hebben zelfs een spiegeltje binnenin, zodat je meteen kunt zien of de door jou gekozen sieraden goed bij elkaar passen.

  Op zoek naar meer handige tips om optimaal gebruik te maken van de ruimte in je slaapkamer? Ga dan door naar dit artikel >>

  DIY sieraden organizers

  Je kunt een (dure) sieraden doos kopen, maar je kunt ook zelf iets maken. Misschien wel net zo leuk. We kwamen een paar zeer interessante do it yourself (DIY) projecten tegen, die we graag met je delen (inspiratie).

  Hangende sieraden opbergers

  • Haakjes of sierlijke knopjes: hang je armbanden of kettingen op aan een haakje dat je aan de muur of aan een plank (in je kledingkast) bevestigt.
  • Schakelketting + schroefhaakjes = oorbellenhanger: een originele en stijlvolle oplossing is deze. Men neme een schakelketting (te koop bij de bouwmarkt, bijvoorbeeld in zilver- of goudkleur) en een schroefhaakje (idem verkrijgbaar en in meerdere kleuren).
   Eventueel kun je de schroefhaakjes in een plank draaien, maar dat kan ook rechtstreeks in de muur. Met een zelf op maakt geknipte schakelketting tussen de twee schroefhaakjes heb je een perfecte oplossing voor je hangende oorbellen. Die hang je namelijk in de gaatjes van de schakelketting. Het resultaat ziet er ook nog decoratief uit!
  • Een boomtak: ga in het bos op zoek naar een sierlijk uitziende tak, spuit deze over in een kleur naar keuze, bevestig hem aan de muur en hang er vervolgens armbanden en kettingen aan. Leuk als ornament aan een kale muur.
  • (Ondersteboven gehangen) hark: ja, je leest het goed. Als je ergens een mooie (liefst antieke) hark op de kop weet te tikken en je hebt wat ruimte, dan kun je aan de ondersteboven gehangen hark je kettinkjes en armbandjes ophangen.
  • Prikbord of gaatjesbord (pegboard): met stevige punaises of schroeven in een prikbord heb je een kettingopberger. Met een gaatjesbord en bijbehorende haken of pinnen, idem dito!

  ‘Liggende’ sieraden opbergers voor in lades

  • IJsblokjesvorm: de verschillende vakjes zijn ideaal om kleinere oorbellen apart in op te bergen.
  • Cakevorm: hier kunnen wat grotere sieraden een plekje in vinden, waaronder haaraccessoires.
  • Bakjes, schaaltjes, kopjes: in een la kun je met prachtige, kleurrijke en/of ouderwetse theekopjes je eigen sieradenopbergers maken. Zet een paar schoteltjes en kopjes naast elkaar neer en leg of hang hierin je oorbellen.

  Nu je je sieraden netjes hebt geordend, wil je misschien ook je kast vol kleding aanpakken! Ga door naar het artikel >>

  Conclusie

  Je weet nu hoe je sieraden opruimen makkelijk, overzichtelijk en ordelijk maakt. Nog even alles op een rijtje!

  • Voorkom dat je ketting in de knoop komt door deze hangend op te bergen
  • Raak je sieraden niet kwijt en berg deze op in een sieradenbox
  • Mooie en handige sieraden opbergers hoeven niet duur te zijn, wees creatief en DIY!

  Met welke tips ga jij direct aan de slag? Deel het in de comments!