De 4 Beste Tips voor Sokken Opbergen

  Sokken opbergen

  Sta je voor de zoveelste keer (scheldend?) voor je sokkenhoop, op zoek naar sokken die bij elkaar passen? Dan is het wellicht tijd voor een andere benadering. Wij hebben tips voor je verzameld om je te helpen je sokken te ordenen. Met onze tips is sokken opbergen ineens niet zo moeilijk meer. Lees snel verder.

  Hoe sokken opbergen?

  Hoe kun je sokken opbergen zodat je in de ochtend tijd bespaart, omdat je niet eerst op zoek hoeft naar een passend sokkenpaar? Wij gaan je helpen. Sokken bewaren doe je liefst in paren.

  Dat wil zeggen: de sokken die bij elkaar horen, bij elkaar opruimen. Daarnaast kun je ook nog onderscheid maken in kleur of lengte. Enkelsokken bij enkelsokken, ‘normale’ sokken bij elkaar en dan nog aparte vakken voor kniekousen of maillots, panty’s, enzovoort.

  Tip 1: Sokken organizer

  Tip nummer 1 heeft alles te maken met een sokkenorganizer. Dit kan bijvoorbeeld een sokkenla zijn, of een opbergmand of opbergbak. Als je er de ruimte voor hebt, zou je je sokken kunnen opbergen in een la van je nachtkastje.

  In deze la (of sock/underwear drawer) kun je bovendien een sokken organizer plaatsen met meerdere vakken. Hierin kun je de verschillende soorten sokken bij elkaar opbergen.

  Tip 2: Sokken opbergen in de kast

  Heb je geen ruimte voor een sokkenlade, maar heb je nog wel ruimte over in je kledingkast, dan is een sokken mand misschien een idee. In een ondiepe mand kun je een hele serie sokken kwijt (het idee is natuurlijk dat je juist geen sokken meer kwijtraakt, maar je snapt het idee).

  Als je aan de slag gaat, kun je onderstaande KonMari-methode voor het opvouwen van sokken gebruiken. Dan is het sokken opbergen in de kast zo gefikst.

  Wil je meer tips hoe je een rommelige slaapkamer organiseert als opruimen niet je hobby is? Ga dan door naar dit artikel >>

  Tip 3: Sokken opbergen in de deur

  In sommige gevallen heb je nog ruimte aan een deur om daar je sokken op te bergen. Bijvoorbeeld aan de deur van de slaapkamer of aan een deur van een kledingkast of inloopkast.

  Hier kun je een hangende organizer aan ophangen. Dergelijke organizers hebben allerlei vakken voor het handig opbergen van sokken. Zo benut je alle beschikbare ruimte, ook aan een (kast)deur.

  Tip 4: Sokken sorteren

  Voor het beste overzicht doe je er goed aan je sokken te sorteren. Maar hoe doe je dat, sokken sorteren? Dat kan op allerlei manieren. Het is in elk geval aan te raden om de paren bij elkaar op te bergen.

  Vervolgens kun je sorteren op soort sok: lange sokken bij elkaar, korte sokken bij elkaar, wintersokken en zomersokken ook gesorteerd. Bovendien kun je nog een stapje verder gaan door je sokken op kleur te sorteren.

  Sokken opbergen met de Marie Kondo-methode

  Zodra je hebt uitgezocht welke sokken je wilt houden en welke rijp zijn voor de prullenbak, kun je aan de slag gaan met een passende manier om je sokken georganiseerd en overzichtelijk op te ruimen. Zo is de Marie Kondo-methode een beproefde manier voor het opruimen van sokken.

  Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe die je misschien kent van Netflix, is een ware expert op het gebied van opruimen. Zij laat zien dat opruimen geen straf hoeft te zijn en dat je er je leven lang plezier van kunt hebben als je slimme opruimmethodes aanwent.

  Sokken van verschillende lengtes vouw je op in drie of vier keer, afhankelijk van de lengte. Vervolgens (als je het goed gedaan hebt) kun je ze rechtop neerzetten. De verschillende opgevouwen sokken kun je daarna op een rijtje in een sokkenla of sokkenbak opruimen.

  Je hebt handig overzicht en je rekt het elastiek van de sokken niet uit door de ene sok binnenstebuiten over de andere sok heen te trekken. (Zoals je mogelijk van je ouders geleerd hebt?)

  Hoe doe je sokken in elkaar?

  Sokken opvouwen kan op verschillende manieren (meer inspiratie). Hierboven heb je de methode van Marie Kondo gezien, hieronder is nog een opvouwmethode. Wederom een filmpje, want deze manier is wat lastiger met woorden uit te leggen! Succes met je sokken ordenen. Heb jij nog tips? Laat gerust een berichtje achter!

  Conclusie

  Je kent nu de beste tips voor sokken opbergen. Nog even alles op een rijtje:

  • Gebruik een sokken organizer
  • Berg je sokken in de kast op
  • Berg je sokken aan de deur op
  • Sorteer de sokken per seizoen
  • Gebruik de Marie Kondo methode

  Met welke tips ga jij aan de slag? Deel jouw ervaringen in de comments!