De beste tips voor speelgoed auto’s opbergen

  Speelgoed auto's opbergen

  Speelgoed opruimen valt niet mee. De meeste kinderen hebben zo veel verschillende soorten speelgoed dat ze door de bomen het bos niet meer zien – en ouders zelf ook niet. Hoe kun je bijvoorbeeld speelgoed auto’s opbergen? We hebben het internet weer afgespeurd op zoek naar de beste tips. Lees snel verder!

  Speelgoed auto’s opbergen: een vak apart

  In de blog van vandaag zoomen we in op speelgoedautootjes. Als jouw kinderen graag met auto’s spelen, kan het al gauw voorkomen dat die kleine metalen dingen overal rondslingeren (en je er voor de verandering weer eens bovenop gaat staan).

  Daarom hebben we een paar speelgoedauto-opbergtips voor je, zodat de kinderkamer er opgeruimd uit blijft zien.

  Sommige merken speelgoed auto’s verkopen opbergboxen. Denk bijvoorbeeld aan een Hot Wheels verzamelkoffer. Maar een opbergbox hóeft natuurlijk niet het logo van het automerk te dragen, dat kun je er desgewenst zelf op maken.

  Dus als je gewoon een opbergbox neemt, bijvoorbeeld één met laatjes, dan kun je zelf een logo uitprinten en dit erop bevestigen.

  Heeft je kind veel ruimte onder zijn of haar bed, dan kun je de speelgoed auto’s opbergen in een onderbedbox. Op die manier kunnen kinderen er zelf ook makkelijk bij.

  Creatieve DIY opbergtips voor autootjes opruimen

  Online vonden we ook een paar interessante ideeën voor de creatievelingen onder ons. Deze DIY auto-opbergtips helpen je de autootjes van je kids niet alleen handig op te ruimen, maar ze zijn ook nog eens mooi om naar te kijken, of leuk om mee te spelen.

  • Houten wandrek van dunne latjes waarop je de auto’s eventueel op kleur kunt sorteren, zodat het bijna een schilderij lijkt. (Het wordt wel interessant om dit na de eerste keer spelen weer te repliceren, als je kind het zelf moet opruimen, maar toch!)
  • Een houten spoel (waarop ze kabels oprollen) kun je met verf en wat extra hout en een oude fietsbinnenband omtoveren tot een parkeergarage.
  • Schroef een paar metalen magneetstrips (voor het ophangen van messen) aan de muur: hier blijven de autootjes aan kleven.
  • Gebruik een stoffen wandhanger met vakjes waarin je de auto’s opbergt.
  • Ken je die plastic steuntjes die je soms aantreft in een pizzadoos? (Zodat de doos niet inzakt en de pizza geplet wordt?) Spaar deze op, plak ze aan een grote plank die je aan de muur bevestigt en hang de autootjes daarin. (Afhankelijk van de grootte van de auto’s.) Ze passen precies tussen de drie pinnetjes.

  Autoverzameling voor volwassenen

  Heb je zelf een verzameling klassieke autootjes of een hele serie Hot Wheels gespaard, dan wil je die misschien wel op een opvallende manier opruimen. Ergens waar ze als pronkstuk te bewonderen zijn.

  Hetzij in de woonkamer, hetzij in de studeerkamer of slaapkamer, of ergens waar ze misschien iets meer opvallend staan of hangen, maar waar je ze evengoed (achter gesloten deuren) kunt bewonderen.

  Lang leve Pinterest: Hot Wheels displays inspiratie

  Op Pinterest vonden we enkele interessante zogeheten Hot Wheels displays. Oftewel methodes om je klassieke cars tentoon te stellen. Bij deze een paar opruimopties op een rijtje:

  • Hang een oude (of nieuwe) autoband, motorband of fietsmand aan de muur, waarin je kleine latjes hebt bevestigd: op deze latjes kun je de Hot Wheels of andere classic cars uitstallen.
  • Gebruik een houten vrachtwagenoplegger, waarbij je een ondiep kastje met heel veel vakjes gebruikt als container. Elk vakje is precies groot genoeg voor een autootje. Je kunt deze (ondiepe) eventueel zelf gemaakte opberger aan de muur ophangen.
  • Een gouwe ouwe oplossing voor Hot Wheels is een vitrinekast van glas. Hierin worden de auto’s minder snel stoffig en staan ze mooi beschermd. Je kunt werken met verschillende niveaus door sommige autootjes ergens bovenop te zetten.

  Conclusie

  We hopen dat je wat aan onze tips hebt. Heb je nou zelf nog meer of betere ideeën voor speelgoed auto’s opbergen? Laat het ons vooral weten door een opmerking achter te laten. Zo kunnen we van elkaar leren!

  Nog even alles op een rijtje…

  • Berg de autootjes onder het bed op van je kind
  • Ga aan de slag met creatieve DIY opbergtips
  • Laat je inspireren door Pinterest Hot Wheels displays