Speelgoed opruimen in de woonkamer

  Opgeruimde woonkamer

  Bergen speelgoed opruimen in de woonkamer

  Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Dit geldt voor alle kamers, maar in het bijzonder voor de woonkamer. Hier brengen we tenslotte veel tijd door. Wil je graag het speelgoed minimaliseren in de woonkamer? Of wil je dat de kinderspullen helemaal uit het zicht opgeborgen zijn? Een opgeruimde woonkamer zorgt voor een fijn gevoel als je ’s avonds wilt ontspannen. Of als je vrienden of familie op bezoek krijgt. In deze tijd komt daar mogelijk nog een derde bij: een opgeruimde woonkamer ondersteunt het thuiswerken.

  Speelgoed opruimen woonkamer

  Als je (jonge) kinderen hebt, behoort speelgoed opruimen tot de orde van de dag. Zeker als je kids veel speelgoed hebben. En zeg nou zelf, dat is bijna niet te voorkomen. We hebben net weer een sinterklaasfeest achter de rug en kerst staat voor de deur. Gooi daar nog een verjaardag of twee bovenop en je hebt genoeg speelgoed om een eigen winkel te openen.

  Wanneer speelgoed wegdoen?

  Afhankelijk van de ruimte in je huis kun je veel of weinig speelgoed opbergen. Heb je te maken met een kleinere woning, dan is de ruimte al gauw vol. Dan heb je een handig opruim systeem nodig om toch alles kwijt te kunnen. Wil je meer ruimte scheppen, dan is het wellicht tijd om speelgoed weg te doen. Een goede manier om te bepalen welke dingen je houdt en welke dingen je wegdoet, is door verschillende stapels te maken.

  Opruim tips om de woonkamer opgeruimd te houden

  Als je door al het speelgoed de vloer in de woonkamer niet meer ziet, is het tijd om actie te ondernemen. Het opruimen van speelgoed valt alleen soms niet mee. Hieronder een paar tips om het opruim proces te vereenvoudigen. Of in elk geval overzichtelijk te maken. Met deze tips van ons heb jij in een mum van tijd je woonkamer weer aan kant.

  Maak verschillende stapels van het speelgoed, verdeel ze onder in:

  • Spullen om te bewaren
  • Speelgoed om weg te geven
  • Kapotte spullen om weg te gooien
  • Dingen om te recyclen

  Gebruik dozen om het speelgoed in te verdelen, gelabeld met bovenstaande acties: bewaren, weggeven, weggooien, recyclen.

  Zodra je alles heb gesorteerd, kun je de volgende acties uitvoeren:

  • Speelgoed dat je wilt bewaren kun je opruimen in daarvoor bestemde handige opruimbakken.
  • Spullen die je wegdoet, geef je aan vrienden of familie, breng je naar de stort, doneer je aan de kringloopwinkel of gebruik je om andere dingen mee te maken.

  Handige opbergsystemen voor de woonkamer

  Na het sorteren van het speelgoed, kun je alles wat je wilt bewaren, opbergen. Wij hebben diverse stijlvolle en praktische opbergsystemen die in een stijlvol ingerichte woonkamer passen. De kleuren passen naadloos in een modern interieur. Niemand zal zelfs maar vermoeden dat er toet-toet-autootjes liggen opgeborgen in die super strakke kast.

  Spelletjeskast opruimen

  Nog zo’n mooie: de spelletjeskast. Eerst gaat het nog wel, maar er komen steeds weer nieuwe spellen bij en op een gegeven moment puilt die kast uit. Je weet niet meer waar je alles moet laten en het resultaat is dat overal wel iets staat. Ook hier kun je weer bovenstaande methode gebruiken.

  • Bewaren
  • Weggeven
  • Recyclen
  • Weggooien

  Buitenspeelgoed opruimen

  Het is nu winter dus er zal niet heel veel buiten gespeeld worden. Toch kan het ook nu handig zijn om het buitenspeelgoed te ordenen. Zodat je er van het voorjaar weer tegenaan kunt. Kinderen groeien snel en ontgroeien bepaalde spullen. Zo kan het ene jaar de zandbak helemaal hot zijn, terwijl die het jaar daarna volledig uit de gratie geraakt is. Ga voor al het buitenspeelgoed na of dit nog een jaartje mee kan of niet. Ruim het vervolgens op in opbergboxen waar je een sticker of etiket op plakt waarop staat wat erin zit. Zo weet je van ’t voorjaar ook nog waar je alles opgeruimd hebt.