De beste tips voor tassen opbergen

  tassen opbergen

  Ben jij ook op zoek naar handige tips voor tassen opbergen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk weer wat top-tips verzameld! Lees snel verder.

  Waar berg je tassen op?

  Tassen opruimen kan een ware uitdaging zijn. Zeker als je er veel heb – en veel verschillende. Denk aan schoudertassen, handtassen, clutches, rugzakken, schooltassen, laptoptassen … en dan nog de shoppers, boodschappentassen, Franse markttassen (van die netten, weet je wel) en een lading plastic zakken.

  Bij deze in het kort wat handige opbergplekken voor tassen:

  • Tassen opbergen in kast: in een vakkenkast of boekenkast kun je wellicht een opbergmand kwijt met ruimte voor een paar tassen.
  • In andere grote tas opbergen: neem een grote boodschappentas en stop daar wat opgevouwen tassen in, zo heb je ze mooi gebundeld.
  • Opbergtassen: zo kun je tassen stofvrij bewaren. Stop zoveel mogelijk tassen in een katoenen of plastic opbergtas (ook wel kledingtas genoemd) en leg deze in je kledingkast, op zolder of onder je bed. Dit is vooral handig voor de minder vaak gebruikte tassen, zoals reistassen en toilettassen.
  • Tassenbak: kan wel, maar misschien niet de meest ideale manier: op een gegeven moment ga je tassen er gewoon inproppen en puilt zo’n bak uit. Bovendien kun je niet zien welke tassen onderin liggen, dus ben je snel het overzicht kwijt. Misschien werkt het beter als je de tassen netjes opvouwt en ze naast elkaar op een rijtje in de bak ‘zet’, zodat je ziet hoeveel er in de bak zitten. Toch wordt ook dat na verloop van tijd een zootje.
  • Handtassen ophangen: hieronder enkele manieren om je (mooie) handtassen op te hangen.

  Hoe tassen ophangen?

  • Tassenhaak aan de muur: voor dagelijks gebruik, schroef bijvoorbeeld enkele tassenhaken aan de muur in de trapkast of gang, of aan de muur in je inbouwkast.
  • Kledinghanger: heb je ergens een haakje over of is er nog ruimte in je kledingkast? Hang dan enkele tassen aan wat kleerhangers.
  • Tassen kapstok: voor de tassen die gezien mogen worden (zoals designer bags), kun je een plekje reserveren aan een mooie kapstok.

  Hoe boodschaptassen opbergen?

  Eén boodschappentas opbergen is zo’n ramp nog niet. Maar wat als je er een stuk of twintig kwijt moet? (Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mij wil het nog wel eens gebeuren dat ik bij de supermarkt sta en erachter kom dat ik voor de zoveelste keer de shopper vergeten ben. Dus koop ik maar weer een nieuwe.)

  Hoe kun je boodschappentassen opruimen? Bijvoorbeeld door ze allemaal in één tas te stoppen of door ze te verdelen over verschillende plekken:

  • In de auto: daar kun je wel één of twee tassen kwijt en misschien een diepvriestas, heb je ze altijd bij de hand als je boodschappen gaat doen.
  • In de fietstas: ook hier zou een boodschappentas op z’n plaats zijn als je een keer een snelle boodschap wilt halen met de fiets.
  • In de schuur: let wel op dat er geen schimmel in komt, want vooral in de winter kan de schuur vochtig worden.

  Wat kun je doen met plastic tassen?

  Je grote verzameling plastic tassen (de tassen die je nog wilt hergebruiken) kun je allemaal bij elkaar rapen en in één tas stoppen. Bewaar ze bijvoorbeeld in de trapkast of in de meterkast. En als je een kast voor tassen en schoenen hebt, kun je daar misschien ook nog wel een vakje of laatje vinden waar je wat tasjes in kwijt kunt.

  Wil je ook handige tips voor het opbergen van je schoenen? Door naar het artikel >>

  Handtassen en shoppers opbergen en rugzakken opruimen

  Gebruik een tassen organizer voor de (hand)tassen die je niet op bovenstaande manieren hebt kunnen opruimen. Een tassen organizer is een stoffen hangzak met vakken, die je bijvoorbeeld kunt ophangen in je kledingkast. In de verschillende vakjes kun je tassen kwijt (meer inspiratie).

  Rugzakken zijn vooral een uitdaging als je schoolgaande kinderen hebt. Je hebt die tassen vrijwel elke dag nodig, maar je wilt niet dat ze overal rondslingeren. Misschien kunnen je kinderen ze op hun eigen kamer bewaren of heb je nog ruimte over in de trapkast of onder je open trap voor een paar haakjes waar de tassen aan opgehangen kunnen worden. Of maak wat ruimte in je bijkeuken of garage.

  Conclusie

  Dus hoe kun je het beste tassen opbergen? Nog even alles op rijtje!

  • Ruim de tassen op een vaste en handige opbergplekken op, zoals de kast, auto of aan de muur
  • Hang tassen aan de muur met haken, kledinghangers en kapstok
  • Boodschappen tassen in de auto, fietstas of schuur bewaren (hoef je niet telkens een nieuwe te kopen)

  Hoe ruim jij jouw tassen op? Deel jouw ervaringen!