De beste tips voor thee opbergen

  Thee opbergen

  Hoe moet ik thee opbergen op een overzichtelijke manier? Heb jij – net als veel anderen als voor de zoveelste keer de theedoosjes je om de oren vliegen – jezelf voorgaande vraag wel eens gesteld, dan ben je hier op de juiste plek voor het antwoord.

  We hebben het internet afgespeurd op zoek naar handige tips voor – je raadt het al – het bewaren van thee.

  Thee opbergen: overzicht scheppen

  Hoe moet je thee opbergen? Theeliefhebbers opgelet, thee op een handige manier bewaren hoeft niet zo moeilijk te zijn. Je moet alleen even de (bij jou) passende manieren uitvogelen.

  Als je veel thee in huis hebt, kan het een uitdaging zijn om het georganiseerd op te bergen. Staan alle doosjes met theezakjes opgestapeld in de kast, dan wil je er nog wel eens een paar uit het oog verliezen.

  Het gros van de theedrinkers zal namelijk altijd de makkelijk te bereiken thee pakken: oftewel de thee die vooraan staat in je keukenkastje. Gelukkig zijn er manieren om thee organiseren te vereenvoudigen.

  Want we worden allemaal blij van een keuken die er georganiseerd uitziet.

  Gebruik organizers voor het bewaren van je thee

  Online kun je allerlei thee opbergers vinden. Zowel voor theezakjes als voor losse thee. Hieronder in het kort een paar opties:

  • Thee organizer: een opberger waarin je meerdere (verschillende) soorten theezakjes kwijt kunt. Ook verkrijgbaar met potjes of blikjes voor het opbergen van je losse (gedroogde) thee.
  • Thee organizer lade: berg je thee (los of in zakje) op in een la, zodat je van bovenaf alle soorten kunt zien en ze makkelijk kunt pakken, ook geschikt voor je andere thee-attributen, zoals thee-eendjes, thee-eieren, theezeefjes, zelf-te-vullen-theezakjes, enzovoort.
  • Theedoos: hierin zijn aparte vakjes waarin je de verschillende soorten theezakjes kunt bewaren. Theedozen zijn er in diverse formaten: voor de theeverzamelaars is er een grote theedoos met 20 vakken, voor de bescheiden theeliefhebber is er ook een kleine theedoos met 4 vakken, bijvoorbeeld.
  • Theezakjes houder: verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, van groot tot klein, voor veel of weinig theezakjes, staand of hangend of liggend.

  Ben je op zoek naar meer inspiratie om de keuken slim op te ruimen? Ga dan door naar dit artikel >>

  Opbergen losse thee

  Vooral bij verse en gedroogde (losse) thee is het belangrijk dat je die op de juiste manier bewaart. Je wilt namelijk zo lang mogelijk kunnen genieten van de heerlijke smaak en geur van verse thee.

  Het is daarom belangrijk om je thee luchtdicht en op kamertemperatuur te bewaren. Zo kun je bijvoorbeeld je losse thee bewaren in een losse thee opbergsysteem.

  Uiteraard zijn er allerlei van dit soort systemen te koop, van verschillende kleuren hout, geschikt voor theeblikjes of theedoosjes, rechtop staand of juist horizontaal.

  Losse thee bewaren glas of blik of … ?

  Het bewaren van thee kan in glas en blik (inspiratie). Soms wil je kunnen zien wat voor thee er in een potje zit, dan is het handig om een glazen theeweckpotje te gebruiken. Er zijn ook speciale theeblikjes met een glazen of plastic ‘raampje’, zodat je ook kunt zien wat er in zit. Een paar bewaaropties:

  • Losse thee bewaarpotjes: los of in een houder.
  • Koffie en thee organizers: in allerlei uitvoeringen.
  • Losse thee in blik of in glas: houdt je thee extra lang goed.

  Wil je meer handige tips om je voorraad op te bergen? Ga dan door naar dit artikel >>

  Waar kun je de thee accessoires bewaren?

  Af en toe kan het gebeuren dat je zin hebt in thee zónder zakje, maar dat je de thee-eieren of theezeefjes niet kunt vinden. Het handige aan de hierboven beschreven manieren van thee opruimen, is dat je ervoor kunt zorgen dat je alle thee en theebenodigdheden op één plek opbergt.

  Je hebt de waterkoker in de buurt, de theelade met thee en theebenodigdheden open je met een soepele beweging, de theeglazen staan binnen handbereik en die dampende kop thee is zó gezet.

  Dus om antwoord te geven op bovenstaande vraag over het bewaren van theebenodigdheden of -accessoires: het liefst bij de thee. In dezelfde la of in hetzelfde kastje.

  Conclusie

  Je weet nu dat thee opbergen snel en eenvoudig kan. Nog even alles op een rijtje:

  • Gebruik thee organizers, zoals een theedoos of houder
  • Bewaar losse thee luchtdicht en op kamertemperatuur
  • Berg je thee accessoires op een vaste plek op

  Met welke tips ga jij aan de slag? Deel het in de comments!