De beste tips voor tuinmeubelen opbergen

  Tuinmeubelen opbergen

  Wil je de tuinmeubelen opbergen? Met deze handige opbergtips kan je zowel binnen als buiten de buitenmeubels netjes en beschermd opruimen. Lees snel verder voor onze andere tips.

  Tuinmeubelen opbergen: hoe tuinmeubels beschermen?

  Nu het weer is veranderd, is het tijd om je tuinmeubelen goed op te bergen. Heb je ruimte in je schuur of garage, dan is het een logische keuze om je meubels daar droog op te slaan.

  Ontbreekt het je echter aan ruimte binnen, dan moet je de tuinmeubels buiten laten staan. Gelukkig zijn er tal van opberghoezen voor tuinmeubilair. Zo is je loungeset opbergen niet zo moeilijk.

  Houten tuinmeubelen gaan langer mee als je ze voor de opslag nog even insmeert met een laagje lak of beits. Het hout wordt op die manier beschermd tegen vocht.

  En als het weer tijd is om de tuinmeubels naar buiten te halen, zorgt de lak of beits er ook voor dat je tuinmeubels tegen uv-licht beschermd zijn.

  Behalve een goede laag verf, beits of lak, is het belangrijk dat houten tuinmeubels niet steeds nat of vochtig worden. Dus een goede optie is om meubels in een schuur, berging, garage of andere opslagruimte te plaatsen.

  Maar ja, niet iedereen heeft daar ruimte voor. In dat geval laat je het tuinmeubilair buiten staan. Daar heeft het echter allerlei weersomstandigheden te verduren. Zorg er dus voor dat je een waterdichte beschermhoes over de meubels plaatst.

  Tuinmeubels naar binnen of naar buiten

  De vragen of je tuinmeubels binnen of buiten moet opslaan hebben we hierboven al beantwoord. Bij voldoende ruimte is het beter om het tuinmeubilair binnen te plaatsen. Heb je geen ruimte? Dan kun je de meubels afdekken met een zeil of hoes. Kijk wel uit voor condens.

  Zorg er dus voor dat je de hoes niet hermetisch afsluit, zodat de meubels kunnen blijven ademen. Ga je de tuinmeubels buiten opbergen? Zorg er dan ook voor dat je de afdekhoes zo hangt dat er een hoger punt is. Op die manier kan regen er af glijden en worden er geen plassen gevormd.

  En een bonustip: sommige mensen raden aan de houten poten van de tuinstoelen of tuintafel bovenop een steen te plaatsen. De regen die dan op het terras blijft staan of de druppels die opspatten komen dan minder snel op het hout terecht, waardoor de poten niet zo snel zullen gaan rotten.

  Tuinkussens opbergen winter: gebruik opbergtassen voor kussens

  Wat betreft de tuinkussens: deze moet je droog opbergen. In het kort een paar opties hiervoor:

  • Tuinkussens opbergtas: opbergtassen of opbergboxen voor tuinkussens beschermen de kussens tegen stof en ander vuil.
  • Tuinkussens opbergen hoes: tuinkussenhoezen zijn er in verschillende formaten, er zijn ook hoezen voor complete tuinmeubels en niet alleen de kussens.
  • Tuinkussens opbergen schuur: bewaar je tuinkussens bijvoorbeeld in de schuur of garage, waar vocht en schimmel geen kans hebben.
  • Tuinkussens opbergen vacuüm: sommige opberghoezen kun je vacuüm zuigen. Op die manier kun je ruimte besparen.

  Wil je meer handige tips om de tuinkussens op te bergen? Ga dan door naar dit artikel >>

  Parasol opbergen

  Ook parasols kun je in de herfst en winter beter niet buiten laten. Mocht je toch echt geen ruimte binnen hebben, dan kun je een waterdichte parasolhoes kopen. Parasolhoezen zijn er in diverse uitvoeringen en verschillende formaten.

  Grote of kleine kussens van tuinmeubelen opbergen

  We noemden het hierboven ook al: tuinkussens beschermen tegen vocht is een van de belangrijkste dingen waar je in de herfst en winter aan moet denken.

  Zodra kussens vochtig worden en niet meer voldoende kunnen drogen, kan er namelijk schimmel ontstaan.

  Je wilt niet dat ‘het weer’ in je kussens komt, zoals ze dat ook wel noemen. Zorg er dus voor dat je bovenstaande tips in acht neemt ( tuinkussens binnen, op zolder of in een andere relatief droge omgeving vochtvrij opbergen).

  Conclusie

  Wil je de tuinmeubelen opbergen? Hier nog alle handige tips op een rijtje:

  • Kies of je binnen of buiten gaat opbergen
  • Bescherm je houten tuinmeubelen tegen vocht met lak of beits
  • Gebruik waterdichte meubelhoezen
  • Berg de tuinkussens met opbergtassen op
  • Berg de parasol met een parasolhoes op

  Met welke tips ga jij aan de slag? Deel het in de comments!