Woning opruimen voor verkoop: de 5 beste tips!

  Woning opruimen voor verkoop

  Ben je van plan te verhuizen en wil je jouw huis verkoop-klaar maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? No worries, wij hebben de beste tips voor je verzameld. Volg deze opruimtips, zodat je precies weet hoe de woning opruimen voor verkoop moet en binnen no-time heb jij je huis op orde.

  Woning opruimen voor verkoop: 5 tips huis verkopen

  Vind jij je huis verkopen spannend, omdat je niet weet hoe je het moet aanpakken? Geen zorgen, wij gaan je helpen. Een woning opruimen voor verkoop is uiteraard grotendeels je huis schoonmaken en opruimen, maar wat dacht je van de kleine klusjes? Repareer waar nodig, zorg voor neutrale kleuren en zet de ruimtes niet te vol.

  Tip 1: Opruimen van de garage, de hal, de voortuin

  Misschien is het niet heel voor de hand liggend om hier te beginnen, maar misschien ook wel. Als potentiële kopers zien hoeveel ruimte er is in de garage, schuur of hal, kunnen zij zich een betere voorstelling maken van alle mogelijkheden van je huis.

  Bijkomend voordeel: ga je nu al je garage opruimen, dan scheelt het je straks tijd als je daadwerkelijk gaat verhuizen.

  Hoe je te werk gaat? Zorg ervoor dat je losse spullen verzamelt in kratten, die je netjes opstapelt op de grond of op een stellingkast.

  Niets is zo storend als rondslingerend ditjes en datjes.

  Wil je meer weten over de schuur opruimen? Ga dan door naar dit artikel >>

  Wat minstens zo belangrijk is, is het opruimen van de voortuin, maar daar komen we bij tip 5 op terug.

  Vergeet ook de hal niet: dit is één van de eerste dingen die men ziet tijdens een bezichtiging. Zorg ervoor dat je maximaal drie jassen aan de kapstok hebt hangen, maak alles goed schoon en zet een mooie vaas met bloemen neer.

  Tip 2: Wasgoed opbergen en van de grond

  Waarschijnlijk is deze tip een inkoppertje, maar niemand ‘hangt graag de vuile was buiten’, Hetzelfde geldt voor vuile was binnen. Het staat niet bepaald aantrekkelijk als overal vieze (of schone) was te zien is.

  Ga dus de verschillende ruimtes na, de badkamer en slaapkamers en kijk of nergens meer was rondslingert. Haal bijvoorbeeld ook prullenbakken en wasmanden weg uit de badkamer, zodat het er opgeruimd uitziet.

  Tip 3: Ga alle spullen van je aanrecht opbergen

  Een blinkend schone, strak opgeruimde keuken is ook een van de musts als je je huis verkoop-klaar maakt. Oftewel, je aanrecht opruimen moet hoog op je lijstje met prioriteiten staan.

  Zorg ervoor dat het aanrecht leeg is, met misschien alleen een waterkoker en koffiezetapparaat op het aanrecht en één of twee potten gedroogde pasta op een plankje erboven. (Bijvoorbeeld.)

  Tip 4: Speelgoed buiten opbergen

  Het speelgoed opruimen is vervolgens aan de beurt: ruim binnen op, maar vergeet ook buiten niet. Een rommelige tuin kan een behoorlijke afknapper zijn.

  Lees meer: Buitenspeelgoed opruimen: de beste tips voor het opbergen van kinderspeelgoed!

  Tip 5: Ga ook de andere spullen in je tuin opbergen

  Het is ook van belang om de voortuin en de achtertuin en/of het balkon op te ruimen. Verwijder het onkruid, maai het gras en haal kapotte plantenbakken weg. Als je eventueel aanwezige tuinbankjes of andere meubels op een eenvoudige manier een make-over kunt geven (door een likje verf bijvoorbeeld), doe dat dan ook.

  Bonustips bezichtiging huis verkoop

  Dus, hoe een woning opruimen voor verkoop? Ter afsluiting hebben we nog enkele algemene tips voor je (meer inspiratie).

  1.  Zorg ervoor dat persoonlijke spullen uit het zicht zijn. Mensen vinden het niet prettig om in jouw privésfeer terecht te komen. Het werkt beter als je huis een ‘neutrale’ uitstraling heeft, zodat een potentiële koper zichzelf kan inbeelden hoe het zal voelen om straks in het huis te wonen.
  2. Zorg voor voldoende frisse lucht: een bedompte geur in een huis is een ware afknapper. Het is dus belangrijk om bijvoorbeeld de livingroom op tijd te luchten. Je zou kunnen werken met geurkaarsen en/of luchtverfrissers, maar pas daarmee op, want niet iedereen houdt daarvan.
  3. Je kunt overwegen overbodige meubels tijdelijk ergens op te slaan. Zorg er bovendien voor dat alle ruimtes een duidelijke functie hebben, zodat mensen de mogelijkheden voor zich zien.
  4. Zorg voor professionele foto’s, zodat men niet alleen ziet dat je huis er geweldig uitziet, maar dat de potentiële bezoekers de indruk krijgen dat als je iets doet je het goed doet!

  Conclusie

  Je weet nu hoe een woning opruimen voor verkoop er uitziet! Nog even alles op een rijtje…

  • Tip 1: ruim de garage, tuin en voortuin op
  • Tip 2: raap alle wasgoed van de grond
  • Tip 3: zorg voor een zo’n leeg mogelijk aanrecht
  • Tip 4: berg al het speelgoed (buiten) op
  • Tip 5: zorg voor een verzorgde voor- en achtertuin

  That’s it! Met welke tips ga jij aan de slag? Deel jouw ervaringen in de comments!