Woonkamer opbergen

Heb je er genoeg van dat je woonkamer er als een warboel uitziet? Met de juiste opbergoplossingen kun je ervoor zorgen dat je woonkamer voorgoed opgeruimd en rommelvrij is! Of je nu een kleine woonruimte hebt of eenvoudig gaat voor een elegante verfijnde look, Fruits & Vikings helpt je met de woonkamer opbergen.

De beste woonopbergers
Opbergen woonkamer
Voor een opgeruimde, stijlvolle en nette woonkamer gebruik je de juiste essentials

Be Smart: Tips & Inspiratie

Op zoek naar tips, inspiratie en trends om je woonkamer stijlvol op te ruimen? Wij helpen je!

Tijdschriften opbergen

Be Smart: talloze manieren om magazines op te ruimen

Orgineel, praktisch en creatieve opbergoplossingen? Je vindt het hier!
Minimalisme

Minimalisme: de sleutel tot een slim en gezellig huishouden

Hoe minimalisme je verder helpt? Laat je inspireren door deze geheime technieken
Hoe kan ik het beste mijn 10m2 studentenkamer inrichten?

Be Smart: zo richt je de studentenkamer slim

Haal het maximale uit de studentenkamer!

Hoe kun je speelgoed opbergen in een woonkamer?

De woonkamer opbergen en tegelijkertijd toch een plek hebben om de speelgoed van de kids op te bergen? Met handige woonkamer opbergers kom je al heel ver. Een populair idee is het gebruik van manden of kratten die naast banken of op planken worden gezet. Manden zijn er in alle vormen en maten, zodat je er gemakkelijk een kunt vinden die bij je bestaande inrichting past. Je kunt ook wandplanken ophangen en die gebruiken als een aantrekkelijke manier om kunstbenodigdheden, spelletjes, boeken en andere diverse voorwerpen op te bergen. Kortom? Laat je woonkamer niet in beslag nemen door speelgoedrommel – laat het speelgoed zien wie de baas is door je te organiseren!

Hoe berg je spullen op?

Hoe berg je alle spullen op die je huis verstoppen? Met slimme opbergtips, natuurlijk! Eén manier is om gebruik te maken van multifunctionele meubels – een opbergbank kan overdag extra kussens in de woonkamer opbergen en ’s nachts dienen als speelgoedkist voor de kinderen. Als je weinig vloerruimte hebt, is verticale opslag de sleutel. Wandplanken en zwevende kasten zijn beide goede manieren om ongebruikte muurruimte te benutten om spullen dichtbij maar uit het zicht op te bergen. Vergeet de deurhappers niet; ze zijn een snelle en eenvoudige manier om jassen op te hangen, schoonmaakspullen op te bergen, of zelfs de belastingaangifte binnen handbereik te houden.

Opbergruimte creëren

Creëer opbergruimte in de woonkamer voor al je prullaria, familiefoto’s en gezelschapsspelletjes zonder dat dit ten koste gaat van stijl of sfeer. Kies voor meubels met verborgen laden, muurkastjes en hoge boekenkasten om alles wat je nodig hebt op te bergen. Oversized voetenbanken zijn perfect om tijdschriften en andere papieren in op te bergen, terwijl manden op open planken voorwerpen als afstandsbedieningen kunnen opbergen. Zet een hutkoffer aan het eind van de bank als geïmproviseerde salontafel die ook dienst doet als opbergruimte. Zo kun je genieten van het comfort van je woonkamer en heb je tegelijkertijd voldoende ruimte om alles wat je wilt uit het zicht op te bergen!

Wat opbergen in een dressoir?

Wat op te bergen in een dressoir? Wat een geweldige vraag! Het hangt allemaal af van waar de commode staat en hoeveel ruimte je hebt. Als hij in een slaapkamer staat, waarom zou je hem dan niet vullen met spullen als opgevouwen truien, pyjama’s en extra beddengoed? Je kunt ook een ‘organiseer terwijl je decoreert’ look creëren door het te vullen met ingelijste foto’s, betekenisvolle aandenkens of natuurlijke elementen zoals planten of schelpen. Een dressoir kan ook een geweldig onderkomen zijn voor je kantoorbenodigdheden als je het in een studeerkamer of familiekamer zet. Zelfs eenvoudige voorwerpen als schrijf- en tekengerei, batterijen, plakbriefjes en extra telefoonopladers krijgen meer waarde als ze op een handige plaats worden opgeborgen. Wie zei ‘uit het oog, uit het hart’ had gelijk!